Κυριακή 27 Ιουλίου 2008

«Όλη η αλήθεια για τη μυστική ζωή του Ράντοβαν Κάραζιτς»

Με αμείωτο ενδιαφέρον, η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθεί τις τελευταίες μέρες όλες αυτές τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτουν τη μέχρι πρότινος μυστική ζωή του Ράντοβαν Κάραζιτς.




Όλοι πλέον ξέρουν ότι ο Κάραζιτς εργαζόταν σε κλινική και όλοι έχουν δει το νέο «παπαδίστικο» look του, που ξεγέλασε τους πάντες όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό που όμως δεν γνωρίζει ο κόσμος είναι γιατί υιοθέτησε αυτό το look, καθώς και το τι κρύβεται πίσω από όλη αυτή τη μεταμφίεση. Ο δαιμόνιος Ιρλανδός ρεπόρτερ - συνεργάτης του μπλογκ μας, είναι σε θέση να αποκαλύψει σε σας και μόνο για σας, στοιχεία και λεπτομέρειες που κανείς άλλος δεν γνωρίζει.

Ας ξετυλίξουμε μαζί λοιπόν το κουβάρι της αλήθειας:

Ο Ράντοβαν Κάραζιτς, όταν έμαθε ότι καταζητείται, άρχισε να περιφέρεται από χωρίου εις χωρίον σε όλη την πρώην Γιουγκοσλαβία. Από το κινητό τηλέφωνο που είχε (ως Ντράγκαν Ντάμπιτς), για να μην κινεί υποψίες, σε κάθε ανοιχτή ψηφοφορία για το διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, ψήφιζε «δαγκωτό» Βοσνία – Ερζεγοβίνη (έτσι εξηγούνται τα δωδεκάρια της).

Τελικά, μετά από μια μεγάλη περιπλάνηση, κρύφτηκε σε ένα απομακρυσμένο ορεινό καταφύγιο στο Μαυροβούνιο. Εκεί η μόνη του απασχόληση ήταν να βλέπει τηλεόραση απ’ το πρωί ως το βράδυ. Όμως, για κακή του τύχη, η τηλεόραση στην απομονωμένη αυτή βουνοκορφή «έπιανε» μόνο αλβανικά και ελληνικά κανάλια. Στην επίδραση της τηλεόρασης, και δη της ελληνικής, οφείλεται η απρόσμενη τροπή που πήρε η ιστορία της ζωής του.

Εμπνευσμένος από το παράδειγμα του Απόστολου Βαβίλη (τον θυμάστε με το ράσο στη εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου ? ) σε συνδυασμό με έναν πύρινο λόγο του παπα-Τσάκαλου που άκουσε κάποτε, αποφάσισε να αφήσει γενειάδα και να γίνει κληρικός. Και επειδή η τότε εισαγγελέας του Διεθνούς Δικαστηρίου Κάρλα ντελ Πόντε είχε αρχίσει πλέον να βρίσκει όλο και περισσότερα ίχνη του, ο Κάραζιτς πήγε στο Άγιο Όρος. Εκεί ως γνωστόν ισχύει το άβατο για τις γυναίκες.

Σκύλιασε η Κάρλα (η ντελ Πόντε όχι η άλλη). Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, που ελέγχονται ως ανακριβείς, αναφέρουν ότι γυρόφερνε με το ταχύπλοό της την χερσόνησο του Άθω, αλλά καθώς δεν μπορούσε να βγει στην ακτή, τα παράτησε και ... βγήκε στη σύνταξη (απ’ όλη αυτήν την ιστορία τής έμειναν ως σουβενίρ κάτι λείψανα αγίων που αγόρασε από τους μοναχούς που προσεγγίζουν με τη βάρκα τους τα πλεούμενα των τουριστών).

Όμως και ο Κάραζιτς τελικά παράτησε τα μοναστήρια, διότι ως γνωστόν «βαριά η καλογερική». Μπούχτισε από το πολύ σεξ, φαγητό και κρεπάλες και αποφάσισε να φύγει. Η ζωή όμως μακριά από το μοναστήρι αποδείχθηκε δύσκολη, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να επιστρέψει κοντά στην άλλη παλιά του τέχνη (μάθε τέχνη κι άστηνε κι άμα πεινάσεις πιάστηνε), ασχολούμενος αυτή τη φορά όχι με την Ψυχιατρική, αλλά με την Εναλλακτική Ιατρική (βοτάνια, ματζούνια, δηλητήριο σκορπιού Κούβας, φραπελιά κλπ). Εξακολούθησε όμως να εξασκεί παράλληλα και το λειτούργημα του κληρικού, διατηρώντας ταυτόχρονα τη γενειάδα και το όνομα που είχε ως μοναχός (αδελφός Καμουφλάζοβιτς). Επίσης, κάποιες φορές δούλευε ως παρτ ταιμ σωσίας του Μητροπολίτη Ιγνάτιου, λόγω της καταπληκτικής ομοιότητας (ομοιότητα για την οποία έχω γράψει και σχετικό κείμενο στο ιστολόγιό μου, στις 23 Ιουλίου). Έτσι, όταν δεν μπορούσε να πάει ο σεβασμιότατος Δημητριάδος στην Ιερά Σύνοδο, πήγαινε ο Κάραζιτς κι είχανε απαρτία.

Στο σημείο αυτό διακόπτω την αφήγηση για να καταθέσω μια βαρυσήμαντη πρότασή μου: Ξυρίστε την Ιερά Σύνοδο. Θα αποκαλυφθούν του κόσμου οι φυγόδικοι μεταμφιεσμένοι σε Μητροπολίτες. Καθώς μαλιστα ο μέσος όρος των ηλικιών των Αγίων μελών της είναι πάνω από 80, αναμένεται να βρεθούν μέχρι και Ναζί εγκληματίες.

Η Εναλλακτική Ιατρική αποδείχθηκε ότι τελικά ήταν ο ζωτικός επαγγελματικός χώρος που πάντα αναζητούσε ο Κάραζιτς. Το σύνθημά του στην κλινική και στην ιστοσελίδα του, ήταν «Ελάτε σε μας για να νιώσετε καλύτερα» (κάποιοι μουσουλμάμοι, που μεταξύ των άλλων ασθενών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του, έκτοτε αγνοούνται).

Οι κερδοφόρες δραστηριότητές του στην Εναλλακτική Ιατρική, του επέτρεπαν να ζει μια πλήρη ζωή, συμμετέχοντας σε συνέδρια, διατηρώντας ιστοσελίδα, κάνοντας δωρεές ...
Δεν θα εκπλαγώ αν μάθω ότι είχε και βίλλες, αυτοκίνητα, γκόμενες ...
Για το κότερο το ξέρω ήδη: είναι δεμένο στη μαρίνα κάτω απ τη μονή Περδομένου στο Άγιον Όρος.

Οι δουλειές του λοιπόν πήγαιναν τόσο καλά ώστε αποφάσισε να επεκτείνει τις επιχειρήσεις του και να ασχοληθεί με τον τομέα των Εναλλακτικών Καλλυντικών. Οι επιτυχίες του στον τομέα αυτόν διαδέχονταν η μια την άλλη. Σύντομα άνοιξε υποκαταστήματα στις περισσότερες χώρες των Βαλκανίων. Η πρόθεσή του όμως να ανοίξει υποκατάστημα και στην Ελλάδα (μέσα στο Hondos Center), στάθηκε γι’ αυτόν μοιραία.

Διότι αγαπητοί αναγνώστες, μπορεί κάποιος να καταφέρνει να ξεφεύγει από το κυνηγητό του Διεθνούςς Δικαστηρίου, δεν μπορεί όμως ποτέ να γλιτώσει από τους μηχανισμούς της ελληνικής εφορίας: Για την έναρξη των εργασιών της νέας του επιχείρησης στην Ελλάδα, ο Κάραζιτς έπρεπε να προσκομίσει 235 έγγραφα, 30 αδειοδοτήσεις, 25 παραστατικά, 2 ντενεκέδες λάδι, καθώς και εξετάσεις DNA.

Και έτσι τελικά, με τις εξετάσεις DNA, αποκαλύφθηκε η πραγματική του ταυτότητα. Όλα τα άλλα που έχετε ακούσει σχετικά με τη σύλληψή του στις ειδήσεις, είναι εντελώς αναληθή. Ειδικά μάλιστα η είδηση ότι οι Σερβικές Αρχές οδηγήθηκαν σ’ αυτόν ενώ έψαχναν για τον Μλάντιτς είναι απολύτως ψευδής.

Ο δαιμόνιος ρεπόρτερ - συνεργάτης αυτού του μπλογκ, που όπως είδατε γνωρίζει τα πάντα, μας πληροφόρησε ότι ο Ράτκο Μλάντιτς ζει στο Ζάγκρεμπ όπου δουλεύει ως χορεύτρια με ψεύτικη ταυτότητα, με το Κροάτικο όνομα Σβέτα Μπλάντυμπιτς.

17 σχόλια:

nikiplos είπε...

Καλημέρα!!! Απίθανος Ιρλανδέ, όπως πάντοτε... Πάντως για την ομοιότητα με τον Άνθιμο, πρέπει να είσαι ο μόνος γιατί και εγώ έλεγα ποιόν μου θυμίζει, ποιόν μου θυμίζει, αλλά κανείς άλλος δεν τολμά να το πει... Εύγε!!!

irlandos είπε...

Όντως υπάρχει μια ομοιότητα με τον Άνθιμο. Γενειάδα και γυαλιά συντελούν σε αυτό. Ωστόσο, εμένα μου θυμίζει περισσότερο τον Ιγνάτιο, Μητροπολίτη Δημητριάδος.
Πάντως ναι, το look είναι σαφώς "παπαδίστικο".

Χαίρομαι που σου άρεσε το κείμενο.

gskastro είπε...

Irlandos μπορώ να επιβεβαιώσω κατά ένα μέρος τους, αυτά που λες για τον Κάραζιτς. Πηγαίνοντας προ τεσσάρων ετών προς το Άγιο Όρος συναντήσαμε ένα αυτοκίνητο που είχε πρόβλημα με το λάστιχό του και δεν είχε κλειδί για να ξεβιδώσει τα μπουλόνια της ρόδας.
Σταματήσαμε να τους βοηθήσουμε. Ο ένας ήταν ο εν λόγω κύριος, φτυστός. Πιάσαμε κουβέντα (σε άπταιστα ελληνικά) και μας είπε ότι ασχολείτο με την Εναλλακτική Ιατρική, και μας έδωσε μάλιστα και πολύ καλές συμβουλές για το σεξ. Φυσικά δεν καταλάβαμε τότε με ποιόν είχαμε να κάνουμε και ευτυχώς γιατί δεν ξέρω τι θα γινόταν. Είχε όμως μαζί του άλλους τρεις καλόγερους οι οποίοι μόνο καλόγεροι δεν φαίνονταν.
Όταν βγήκαν από το αυτοκίνητο σκέπασαν με τα σακάκια τους κάποια αντικείμενα στα καθίσματα, όχι όμως και αποτελεσματικά με αποτέλεσμα να μισοφαίνονται, ήταν καλάσνικοφ. Ο ένας μάλιστα από αυτούς είχε στη ζώνη του ένα Glock 40 και δεν το έκρυβε. Η φίλη μου τράβηξε μερικές φωτογραφίες χωρίς να γίνει αντιληπτή, εάν ποτέ συναντηθούμε θα σου τις δείξω. Να είσαι καλά και να έχεις καλή εβδομάδα gskastro .

irlandos είπε...

Αγαπητέ Κάστρο,

Πάλι καλά που επαληθεύονται μόνον ...κατά ένα μέρος τα όσα έγραψα στο χθεσινό μου κείμενο. Φαντάσου να μπορούσες να επιβεβαιώσεις και τα υπόλοιπα (δηλαδή το κότερο, το υποκατάστημα στο Hondos Centre ή τη σύλληψή του από την εφορία). Τότε θα έκλεινα το μπλογκ και θα άνοιγα μέντιουμ (χα,χα,χα).

Μήπως όμως τελικά αυτός που είδατε πράγματι ήταν εναλλακτικός γιατρός ? Η Καθημερινή είχε σήμερα ένα άρθρο στο οποίο παρουσιάζει έναν κύριο Πέταρ Γκλούματς, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο Κάραζιτς "του έκλεψε την προσωπικότητα και την ενέργεια".

Το άρθρο αυτό μπορείς να το βρεις εδώ

Έχει και φωτογραφία αυτού του Γκλούματς και όντως του μοιάζει κάπως, αν και εγώ επιμένω ότι Κάραζιτς αντέγραφε τον Ιγνάτιο, το μητροπολίτη Δημητριάδος.

Πάντως άν η φίλη σου έχει φωτογραφίες από εκείνη τη συνάντηση τότε και είναι όντως ο Κάραζιτς, μην τις δείξεις σε μένα, πούλα τις στα κανάλια και στις εφημερίδες. Έχουν τρελαθεί να ... αποκαλύπτουν "νέα στοιχεία". Θα βγάλεις κάμποσα λεφτά ...

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Επεμενε τόσον καιρό ο Γλάρος μου, πως για τους πόνους στη μέση μου χρειάζομαι εναλλακτική ιατρική...
Ατύχησα η γυναίκα......
:-)

Καλώς σε βρίσκω από το φίλο gskastro

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

irlandos είπε...

@ φύρδην μίγδην

Καλησπέρα και καλώς όρισες.

Ελπίζω να γέλασες με το post.
Το γέλιο είναι μία κατεξοχήν εναλλακτικη θεραπεία.

Ευχαριστώ για τα γλαρένια φιλιά.

Περαστικά στη μέση σου.

"Ιρλανδός"

Fegia είπε...

Χαίρομαι που, μέσω του nikiplos, σε ανακάλυψα.
Σπανίζουν οι έχοντες πηγαίο χιούμορ στη blogόσφαιρα...
Νάσαι καλά.
Καλό βράδυ.

irlandos είπε...

@ fegia

Καλώς ήλθες.

Δεν νομίζω ότι έχω "πηγαίο" χιούμορ.
Μάλλον "λιμναίο" θα το χαρακτήριζα, καθώς μπορεί για μεγάλα διαστήματα να ...λιμνάζει.
Άσε που πολλές φορές στερεύει κιόλας.

Καλό βράδυ και σε σένα. Να' σαι καλά και να μη χανόμαστε.

faraona είπε...

Eχεις χιουμορ!Μ αρεσει αυτο και μ αρεσει επισης η μελαγχολια που κρυβεται πισω απ αυτο!
Οσον αφορα το θεμα του ποστ σου ,εχω διαβασει πολλα στον τυπο ,τοσα που βαρεθηκα στο τελος.

Καλως σε βρικα.

irlandos είπε...

Τις τελευταίες μέρες, ιδίως προχθές και χθές, έχω λάβει αρκετά σχόλια που μιλούν για ... "βεβήλωση", για "χηδαίο ύφος" ή ακόμα και για "εσκεμμένη επίθεση" (sic).

Έχω ήδη απαντήσει με e-mail σε ορισμένα από τα σχόλια αυτά (σε όσα δηλαδή δεν ήταν ανώνυμα).

Δεν πρόκειται να επιχειρηματολογίσω υπέρ της σάτυρας, δεν νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα είχε νόημα. Δεν πρόκειται να δημοσιεύσω σχόλια που προέρχονται από φανατισμένους ανθρώπους. Δεν θα κάνω το post αυτό, πεδίο αντιπαράθεσης.

Να' ναι καλά το moderation.

Προφανώς και έχω άποψη, αυτό άλλωστε εμμέσως προκύπτει και από το κείμενό μου. Απλώς αυτήν την εποχή δεν έχω όρεξη για τέτοια.

Βρίσκομαι σε μία εξαιρετικά "χιουμοριστική φάση" και δεν σκοπεύω να τη χαλάσω. Όσοι δεν το καταλαβαίνουν αυτό, ας πάνε αλλού.

Φιλικά,
Ιρλανδός.

irlandos είπε...

@ faraona

Καλή μου Φαραόνα, χαίρομαι που σου άρεσε το χιουμοριστικό αυτό κείμενο. Τουλάχιστον εσύ κατάλαβες ότι ήταν χιουμοριστικό.

Πάντως ..."δεν μασάω".
Ετοιμάζω νέο post, με ... "αποκλειστικές πληροφορίες για τη μυστική συμφωνία Χόλμπρουκ και Κάραζιτς".

gskastro είπε...

Φίλε Irlandos δεν είσαι εντάξει, έπρεπε να το γράψεις ότι κάνεις χιούμορ. Και να φανταστείς ότι στο σχόλιο μου σου έδωσα πληροφορίες αποκλειστικές πιστεύοντας ότι η ανάρτησή σου ήταν πραγματική.
Έπρεπε όμως να το φανταστώ, Ιρλανδός, Βρετανικά νησιά, Αγγλία, αγγλικό χιούμορ.
Να είσαι καλά Irlandos και μη το βάζεις κάτω. Δεν έχω δει στα τόσα χρόνια της ζωής μου ένα μα ένα φανατικό που να έχει ή να καταλαβαίνει από χιούμορ. gskastro

irlandos είπε...

Αγαπητέ Κάστρο,

Είχα την εντύπωση ότι ο χιουμοριστικός χαρακτήρας του κειμένου προκύπτει αβίαστα και χωρίς ανάγκη υπόδειξης.

Δηλαδή εσύ φίλε Κάστρο, τα πήρες όλα στα σοβαρά ?

Και τη "δαγκωτή" ψήφο στη Γιουροβίζιον και το υποκατάστημα στο Hondos Centre ή τη σύλληψή του Κάραζιτς από την Ελληνική εφορία !!

Και εντάξει, ας πούμε ότι αυτά δεν αρκούν για να στοιχειοθετήσουν το ... "σατυρικό μου άλοθι".

Αυτό το "αδελφός Καμουφλάζοβιτς", σου φάνηκε αληθινό ?

Και αν ναι, τότε το μόνο που μένει είναι να μου πεις ότι το όνομα Σβέτα Μπλάντυμπιτς (ως ψευδώνυμο του Ράτκο Μλάντιτς / χορεύτρια) σου φάνηκε απολύτως σοβαρό και πιστευτό !

Μάλλον με δουλεύεις.

Υ.Γ. Ας μην συγχέουμε παρακαλώ τους Ιρλανδούς με τους Άγγλους, ούτε το χιούμορ τους.

Φιλικά,
Ιρλανδός

gskastro είπε...

Φίλε Irlandos είχα την εντύπωση ότι κατάλαβες πως το πρώτο μου σχόλιο (δηλαδή ότι συνάντησα τον Κάραζιτς) είχε καθαρά χιουμοριστικό χαρακτήρα, που σημαίνει ότι είχα αντιληφθεί το δικό σου χιούμορ.
Το δεύτερο σχόλιο μου όμως είχε ειρωνικό χαρακτήρα προς αυτούς που σε ανάγκασαν να βάλεις το σχόλιο που αρχίζει με «Τις τελευταίες μέρες, ιδίως προχθές και χθές κλπ»
Γι’ αυτό άλλως τε τελειώνω και με τη φράση «Δεν έχω δει στα τόσα χρόνια της ζωής μου ένα μα ένα φανατικό που να έχει ή να καταλαβαίνει από χιούμορ».
Ελπίζω να λύθηκε η παρεξήγηση και ζητώ συγνώμη για το μπέρδεμα. Να είσαι καλά gskastro

irlandos είπε...

Αγαπητέ Κάστρο,

Καμία παρεξήγηση, κανένα πρόβλημα.

Παρανοήσεις συμβαίνουν αρκετά συχνα στο γραπτό λόγο, καθώς δεν υπάρχει ο "χρωματισμός" της φωνής που να τονίζει τη χιουμοριστική πρόθεση.

Έχοντας πάντως κι εγώ διαπιστώσει την παιχνιδιάρικη διάθεση με την οποία σου αρέσει να "πειράζεις" τους άλλους κατέληξα στην υπόθεση ότι μάλλον θα πρόκειται για καλοπροαίρετο "δούλεμα".

Ευχαριστώ για την συμπαράσταση, ενάντια στα φανατισμένα σχόλια.

Και να σκεφτείς ότι κυρίως σατύριζα το ύφος των δημοσιογράφων που λένε τόσες αρλούμπες, τις οποίες και παρουσιάζουν ως "αποκλειστικές και αξιόπιστες πληροφορίες".

Θα επανέλθω πάντως. Ετοιμάζω νέο post με ... "αποκλειστικές πληροφορίες για τη μυστική συνάντηση και συμφωνία Χόλμπρουκ-Κάραζιτς".

Να' σαι καλά
Ιρλανδός

ATHENA είπε...

ΙΡΛΑΝΔΟΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ?
ΕΚΠΛΗΣΣΟΜΑΙ (ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ)
PLEASED TO MEET YOU INDEED!

Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΕ ΑΝΑΚΑΛΥΨΩ ΚΙ ΕΓΩ.


ANAMENOYME THN ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

(ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΕΛΑΓΑ ΦΩΝΑΧΤΑ ΜΟΝΗ ΜΟΥ, ΤΡΟΜΑΞΕ Ο ΣΚΥΛΟΣ;-)

irlandos είπε...

@ athena

Καλησπέρα Αθηνά και καλώς όρισες.

Χάρηκα που γέλασες με το κείμενο αυτό.

Τα πιο παλιά posts μου δεν ήταν "χιουμοριστικά". Μετά την επιστροφή από τις φετεινές διακοπές μου, αποφάσισα να το "ζωντανέψω" λίγο το μπλογκ αυτό. Γι' αυτό και χαίρομαι πολύ όταν νέοι και παλιοί φίλοι μου γράφουν ότι τους αρέσει.

Ναι, έρχεται και συνέχεια στην ιστοριούλα αυτή. Την ετοιμάζω απόψε και αν προλάβω θα τη δημοσιεύσω πριν τα μεσάνυχτα.

Θα ονομάζεται "Αποκλειστικές πληροφορίες για τη μυστική συμφωνία Χόλμπρουκ και Κάραζιτς".

Φιλικά,
Ιρλανδός