Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008

Τί θα ψηφίσουν οι Έλληνες της Αμερικής ...


Καλό μήνα
και καλό ... βόλι !!

14 σχόλια:

Sophia Kollia είπε...

Καλό ε? Το είδα στον Θερμεσίλαο.
Για να δούμε τι θα γίνει!
καλημέρα

Χουλκ είπε...

http://www.churchsigngenerator.com/sign01.pl?text0=SUN.+SCH.+10AM+WORSHIP+11AM+%26+5%3A30PM&text1=&text2=VOTE+FOR&text3=IRLANDOS&text4=&tfont=1&htext1=Beulah&htext2=CUMBERLAND&htext3=PRESBYTERIAN&htext4=CHURCH&hfont1=12&hfont2=43&emblem=rel-ankh&hcolor=2C8259&fcolor=B4C5BD&ocolor=0F294A&bcolor=4D637F&ecolor=B29C80
Κάνε copy όλο το παραπάνω και paste στη γραμμή διευθύνσεων, να δεις τι θα ψήφιζα εγώ.

irlandos είπε...

@ sofia

Και εγώ το βρήκα έξυπνο - μου το έστειλαν με e-mail - και το αναδημοσίευσα. Δεν ήξερα για το Θερμασίλαο (???)



@ Χουλκ

Ευχαριστώ πάρα πολύ, καλή μου Χουλκ !!!
Συγκινητική η υποστήριξή σου, έστω κι αν δε συμμετέχω στις εκλογές (αμερικανικές, ιρλανδικές, ελληνικές ή όποιες άλλες τέλος πάντων).

Φιλικά,
Ιρλανδός

Artanis είπε...

Ναι, πολύ καλό, το έχω δει...Έχει πολύ πλάκα...
Όπως και νά 'χει, θα μάθουμε σύντομα...
Καλό βράδυ...

Μαριλένα είπε...

για να δούμε τι θα δουμε!

την καλησπέρα μου :))

wilma είπε...

άγχος το ίδιο, αλλά τουλάχιστον τώρα γελάω. Ευχαριστώ πολύ!

irlandos είπε...

@ artanis

Έχει όντως πλάκα, αν και όχι αληθινό.
Όπως λένε οι ιταλοί "si non è vero, è ben
trovato". Καλό βράδυ και σε σένα,

Φιλικά,
Ιρλανδός

irlandos είπε...

Κοντός ψαλμός αλληλούια, αγαπητή Μαριλένα. Καλησπέρα κι από μένα,

Φιλικά,
Ιρλανδός

irlandos είπε...

@ wilma

Χαμόγελο κι αισιοδοξία αγαπητή wilma.

Για την αμερικανική εκλογική αναμέτρηση, ό,τι είναι να γίνει θα γίνει, τελειωμένα πράγματα τώρα πια.

Για το άλλο θέμα, το δικό σας, ξέρω ότι δεν έχει νόημα να σου πω να μην ανησυχείς. Εύχομαι κουράγιο και δύναμη και στους τρεις σας. Και θετικές σκέψεις.

Όλα θα πάνε καλά,

Πολλές ευχές,

Φιλικά,
Ιρλανδός

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως οι Έλληνες που ζουν στις ΗΠΑ, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ποτέ δεν θα ψήφιζαν ένα μαύρο. Το καλό για τον Ομπάμα και για τον υπόλοιπο κόσμο ίσως (μένει να αποδειχτεί), είναι πως δεν κρέμεται η εκλογή του αποκλειστικά από τα ιδεολογήματα των εκεί συμπατριωτών μας.
Ελπίζω βέβαια να κάνω λάθος για την ψήφο των Ελλήνων μεταναστών και να μην είμαι επηρεασμένος από κάμποσους γνωστούς μου Ελληνοαμερικάνους που ότι μαύρο, από γύφτο μέχρι νέγρο, το βλέπουν σαν ελάττωμα της φύσης!

aKanonisti είπε...

Δεν είναι αληθινο??? Ε και???
Εγώ γέλασα πολύ!!!
Χαχαχαχαχαχα κυρίως γιατί τους έχω ικανούς να το κάνουν...
:-)))))

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα ο Μακ Κειν δεν είναι ο καταλληλότερος για πρόεδρος των ΗΠΑ και αυτό πιστεύουν το 96% των Ελλήνων ανα τον κόσμο, σε παγκόσμια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε πολύ πρόσφατα. Ο Ομπάμα είναι η μόνη ελπίδα της Αμερικής για εξανθρωπισμό, ελευθερία, δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα. Αλλά ποτέ στην πολιτική δεν χρησιμοποιούμε βωμολοχίες για να αντιμετωπίσουμε τον αντίπάλο μας, η ελληνική γλώσσα μπορεί να σε βρίσει τόσο ευγενικά που δεν μπορείς να το φανταστείς!!!
Αυτά από μια mama
Πολλά πολλά φιλιά

irlandos είπε...

Προς όλους:

Η αλήθεια είναι ότι μεταξύ των Ελλήνων της Αμερικής (αλλά και στην Ελλάδα, όπως και διεθνώς) ο Ομπάμα χτυπάει 80άρια (και πάνω) στη δημοτικότητα. Δυστυχώς, δεν έχω πειστεί ότι αυτό αντικατοπτρίζει και τη γενικότερη αποδοχή ενός μαύρου υποψήφιου.

Δείτε περισσότερα σε αυτό το σύντομο και πολύ εύστοχο σχόλιο.

irlandos είπε...

@ syneas

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι Έλληνες της Αμερικής θα ψηφίσουν τον Ομπάμα. Αυτό δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Πιστεύω όμως ότι οι Έλληνες της Αμερικής ψηφίζουν με διαφορετικά κριτήρια από τους εδώ Έλληνες. Προτάσουν δηλαδή το συμφέρον τους (και το σκεπτικό τους) ως Αμερικανοί πολίτες και σπανιότερα σκέφτονται μέσα από το πρίσμα της "ομογένειας" και του "ελληνισμού". Ως προς το ρατσισμό, τα έγραψε θαυμάσια ο αγαπητός Γάτος στο κείμενο που έκανα λινκ πιο πάνω.



@ Ακανόνιστη

Δεν είναι αληθινό, αλλά ήταν έξυπνο, γι' αυτό και έκανε ... το γύρω του κόσμου στα μπλογκς και τα μέιλς !!



@ mamadalton

Ως προς τη δημοτικότητα στις δημοσκοπήσεις, δες και τα πιο πάνω σχόλια, καθώς και το προαναφερθέν λινκ

Προσωπικά, θα ψήφιζα τον Ομπάμα γιατί πιστεύω ότι είναι σαφώς καλύτερος του Μακ Κέιν και σίγουρα καταλληλότερος να γίνει Πρόεδρος. Όχι γιατί είναι μαύρος. Αλλά επειδή πιστεύω κι εγώ όπως κι εσύ, ότι είναι καλύτερος (και ελπίζω να κερδίσει και μακάρι μετά να αποδειχθεί ότι τελικά είχαμε δίκιο). Δεν θα ψήφιζα κάποιον υποψήφιο με κριτήριο το χρώμα του (είτε είναι άσπρος, μαύρος, κίτρινος κλπ). Τα κριτήρια είναι άλλα και δεν αφορούν στο χρώμα, στο ύψος, στην ηλικία, στην ομορφιά κλπ. Τα κριτήρια περιλαμβάνουν -μεταξύ των άλλων- κι αυτά που και εσυ γράφεις για την ελπίδα ...

Όλα πάντως δείχνουν ότι ο Ομπάμα θα τα καταφέρει. Μακάρι να τα καταφέρει. Και μακάρι να μείνει στην ιστορία για πολύ περισσότερα από την σκέτη πρωτιά του "μαύρου Προέδρου" !

Υ.Γ.: Από πότε η λέξη "Malakas" έγινε βρισιά και βωμολοχία και δεν το πήρα χαμπάρι ?

Φιλικά,
Ιρλανδός