Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Αποκαλύπτουμε το μεγάλο μυστικό: Ο Ομπάμα είναι Έλληνας

Ναι ο Μπάρακ Ομπάμα είναι Έλληνας.
Δηλαδή, δεν έχει
ακριβώς ελληνική καταγωγή, ωστόσο είναι ελληνοθρεμένος, μεγαλωμένος από μια Ελληνίδα, και συγκεκριμένα από μια κρητικοπούλα! Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος στον Έλληνα πρωθυπουργό στη χθεσινή τους συνάντηση.

Μάλιστα σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, ο Ομπάμα υποδέχθηκε τον Γιώργο Παπανδρέου με τη γνήσια κρητική φιλοξενία, προσφέροντάς του ρακή και καλτσούνια.

Προηγουμένως είχε φροντίσει να βάψει μπλε τον μισό Λευκό Οίκο, ώστε να παραπέμπει στη γαλανόλευκη σημαία!


Εξέπληξε δε πολύ ευχάριστα τον Έλληνα πρωθυπουργό και τη συνοδεία του, όταν τούς τραγούδησε μια μαντινάδα:

Γκουντμόρνινγκ πραϊμίνιστερ
μπι χάπυ εντ ντοντ γουώρυ
έμαθα πως η χώρα σου
τραβάει μεγάλο ζόρι.

Έπειτα, πρότεινε να γίνουν οι μεταξύ τους συνομιλίες στα ελληνικά, τα οποία ο Αμερικανός πρόεδρος μίλα πολύ καλά (με ένα ανεπαίσθητο Κρητικό αξάν, όχι σαν τον Ρος Ντέιλυ). Ωστόσο, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου επέμεινε να μιλήσουν στα αγγλικά διότι στα ελληνικά μπερδευόταν.

Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Ήρθε η στιγμή να αποκαλύψουμε στο πανελλήνιο όλες τις κρυφές λεπτομέρειες τής ελληνικής ανατροφής του Μπάρακ Ομπάμα, έτσι όπως εκείνος τις εξομολογήθηκε στη χθεσινή συνάντηση. Εμείς θα σας μεταφέρουμε όλα αυτά που μάθαμε και επιπλέον θα φωτίσουμε όλες τις σκοτεινές πλευρές της υπόθεσης, φέρνοντας στο φως ακόμα και αυτά που ο ίδιος δεν θέλησε να αποκαλύψει. Διότι εμείς ΚΑΝΟΥΜΕ ρεπορτάζ.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ γεννήθηκε το 1961 στη Χαβάη. Αυτό όμως που κανείς μέχρι τώρα δεν γνώριζε είναι ότι η γυναίκα που προσέλαβε η μητέρα του για να τη βοηθά στο μεγάλωμα του μικρού Μπάρακ, ήταν Ελληνίδα: Η γλυκιά γκουβερνάντα με το χαβανέζικο όνομα Ταλούλα Χαλάουα ήταν μια κατατρεγμένη κρητικοπούλα, η Τριανταφυλλιά Χαλαηοκοσμάκη.

Η Τριανταφυλλιά Χαλαηοκοσμάκη γεννήθηκε λίγο μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο πόλεμο, σε ένα απομακρυσμένο χωριό της ορεινής Κρήτης. Πατέρας της ήταν ο περίφημος καπεταν Μανώλης Χαλαηοκοσμάκης, της ένδοξης οικογένειας των Χαλαηοκοσμάκηδων. Δυστυχώς όμως οι Χαλαηοκοσμάκηδες είχαν μια παλιά, προαιώνια, βεντέτα με τους Βλαστοκυτταράκηδες. Κάποιοι λένε ότι η βεντέτα αυτή ξεκίνησε όταν ένας μπόμπιρας από το σόι των Βλαστοκυτταράκηδων έκλεψε ένα πανέρι με σταμναγκάθια από το μιτάτο των Χαλαηοκοσμάκηδων. Άλλοι λένε ότι δεν έκλεψε ένα πανέρι με σταμναγκάθια αλλά ένα δεμάτι δίκταμο. Όλοι όμως συμφωνούν ότι είτε στη μία είτε στην άλλη περίπτωση, ο λόγος ήταν πολύ σοβαρός και η ντροπή ξεπλενόταν μόνο με αίμα.


Στη φωτογραφία αυτή, της εποχής εκείνης, βλέπετε πίσω στο βάθος όρθιο τον καπετάν Χαλαηοκοσμάκη, ενώ μπροστά είναι οι επιστήθιοι φίλοι του, ο καπετάν Φοντανάκης κι ο καπετάν Χελωνονιντζάκης


Έτσι, όταν σκοτώθηκε και ο τελευταίος αδερφός τού Μανώλη Χαλαηοκοσμάκη στο βωμό τής βεντέτας αυτής, ήρθε κι εκείνου η σειρά να χύσει αίμα των Βλαστοκυτταράκηδων. Και το έχυσε (το αίμα): ένα βράδυ έστησε καρτέρι στον Σήφη Βλαστοκυτταράκη και του την έπαιξε (την πιστολιά, μην πάει ο νους σας πουθενά αλλού – σύμφωνα με το κρητικό ιδίωμα, την πιστολιά δεν την ρίχνεις: την παίζεις!).

Με τον φόνο να βαραίνει στους ώμους του και προ των βέβαιων αντιποίνων, ο καπεταν Μανώλης Χαλαηοκοσμάκης αναγκάστηκε να φύγει στην ξενιτιά. Άφησε πίσω το σόι του (μέσα) και πήρε τη γυναίκα και την κόρη του και έφυγαν για τη Χαβάη. Τώρα θα μού πείτε γιατί πήγε στη Χαβάη? Ξέρω γω, μάλλον ήθελε να πάει κάπου που να μην είχε ξαναπάει.

Έτσι η μικρούλα Τριανταφυλλιά, κορίτσι αμούστακο, ακολουθώντας τον φυγά πατέρα της βρέθηκε στη Χαβάη. Εκεί η οικογένεια άλλαξε το μακρόσυρτο επώνυμό της προς το πιο χαβανέζικο και το έκανε Χαλάουα (το επίθετο). Αργότερα η Τριανταφυλλιά (Ταλούλα την έλεγαν τώρα πια) έγινε χορεύτρια σε ένα καμπαρέ στη Χονολουλού, όπου διασκέδαζαν οι ναύτες. Γρήγορα η φήμη της εξωτικής και σαγηνευτικής Ταλούλα μεγάλωσε και έγινε θρύλος σε όλο τον Αμερικανικό στόλο (μμ, σιγά τον μεγάλο στόλο, θα μού πείτε). Λέγεται μάλιστα ότι στον βομβαρδισμό του Περλ Χάρμπορ, ο ίδιος ο Ναύαρχος βρισκόταν στις αγκάλες της και γι’ αυτό δεν πήρε χαμπάρι τη γιαπωνέζικη επίθεση παρά μόνον όταν είχαν βυθιστεί τα μισά καράβια.

Μετά τον πόλεμο, η Ταλούλα Χαλάουα άρχισε να δουλεύει παραδουλεύτρα στα σπίτια των πλουσίων. Το 1962 την προσέλαβε η μητέρα του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ, για να αναλάβει την ανατροφή του παιδιού της. Έτσι η Ταλούλα ανέθρεψε τον Μπάρακ, τραγουδώντας του ριζίτικα και μαντινάδες και μαγειρεύοντάς του χοχλιούς μπουμπουριστούς, κρέας οφτό και ασκολίμπρους με ριφάτσι. Κι εκείνος δεν την ξέχασε, ακόμα κι όταν μετακόμισαν με τη μητέρα και τον πατριό του στην Τζακάρτα της Ινδονησίας.

Τη δεκαετία του ’70 η πενηντάρα πλέον Ταλούλα Χαλάουα γίνεται γνωστή από τα δημοσιεύματα του χαβανέζικου τύπου, τα οποία ανέφεραν ότι ήταν ερωμένη του Στηβ Μαγκάρετ (κατά κόσμον Τζακ Λορντ) της περίφημης αστυνομικής σειράς Hawaii 5-0 που χάλαγε κόσμο τότε.



Αργότερα, στη σχέση τους φαίνεται να παρεμβάλλεται ως «τρίτο πρόσωπο» ο βοηθός-ντετέκτιβ Ντάννο (Ντάννυ Ουίλλιαμς). Μάλιστα, κάποιοι που γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα άφηναν υπονοούμενα για ... «τρίγωνα» (μπορεί και «κάλαντα»).

Πάντως, αν και δεν είναι γνωστή η κατάληξη της σχέσης αυτής, υπάρχουν ορισμένες ανεπιβεβαίωτες φήμες, σύμφωνα με τις οποίες η Ταλούλα Χαλάουα, εγκατέλειψε τη Χαβάη και τον Μαγκάρετ για να επιστρέψει προσωρινά στην Ελλάδα. Στο σύντομο αυτό διάστημα, γνωρίζεται με τον Νίκο Καρβέλα, οποίος εμπνέεται από αυτήν και γράφει το γνωστό τραγούδι του «Στη Χονολουλού» που έγινε διάσημο στα μέσα της δεκαετίας του ’70 τραγουδισμένο από τον Γιάννη Κατέβα (μπορεί και Ανέβα, δεν θυμάμαι).

Σημειωτέον ότι το ίδιο αυτό τραγούδι αποθέωσε πριν από δύο χρόνια, με το μοναδικό τρόπο ερμηνείας της, η Τζούλια (μη με ρωτήσετε ποια Τζούλια).






Αν και σήμερα τα ίχνη της Ταλούλας Χαλάουα έχουν χαθεί, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι είναι ακόμα εν ζωή και ότι έχει επιστρέψει στην Χαβάη, όπου κατοικεί σε κάποιο ηφαίστειο (ήταν άλλωστε πάντα … εκρηκτική προσωπικότητα!). Κάποιοι μάλιστα πιστεύουν ότι είναι ΕΚΕΙΝΗ που στολίζει μυστικά με λουλούδια τον τάφο και το μνημείο τού Στηβ Μαγκάρετ …



14 σχόλια:

katrine είπε...

... για λέει, για λέεει!!!

Αυτή η προφορά του κάτι μου θύμιζε ιρλανδέ μου χο χο!!

Σε παρακολουθώ με πολυ προσοχή:)))

irlandos είπε...

Η προφορά του, ειδικά ο τρόπος που λέει το ΟΚ ("οτσέι"), καθώς και κάτι "ίντα" και "γιάντα" που πετάει που και που ...

Η συνέχεια ακολουθεί πάραυτα (ε καλά, αύριο πρωί) - και θα έχει απ' όλα: απεγνωσμένο έρωτα, τριγωνικές σχέσεις, διάσημα καλλιτεχνικά δημιουργήματα ...

Καλό σου βράδυ Katrine

WCF είπε...

" ο- τσέι"...χααχα.....

irlandos είπε...

@ Ειρήνη Βεργοπούλου
Καλώς ήρθες.

Μόλις τώρα αναρτάται το δεύτερο και τελελευταίο κομμάτι της ιστορίας!

An-Lu είπε...

Cool!!!!
Γιαντα να πω "Τσουλ" ;-)

irlandos είπε...

@ An-Lu

Τσακάλι είσαι,
ή μάλλον "Κακάλι" (για να μιλήσω και λίγο χωρίς αυτήν την προφορά - αμάν αυτό το post θα μου αφήσει κουσούρι)

δεσποιναριον είπε...

Το διαβασα τσε τουτο ψες, αλλα αφηκα σχολιο στο πακακααατω, νομιζα οτι υπηρσε τσαι τριτο τευχος συντεκνε Ιρλανδατσι. Τσ' υμεις επαε πιναμε ρατσες τσε χτυπαγαμε μπαλωθιες μαζι με την ομοζεεενεια! Φιλω σε!

irlandos είπε...

ίντα μού λες συντέκνησα ?!
Μπαλωθιές στο ΝτιΣι ?

P.S.: Την άλλη βδομάδα θα έχω σε ...αποκλειστικότητα μια συνέντευξη τού Ομπαμάτση σε γνωστό έλληνα δημοσιογράφο

Artanis είπε...

ΑΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ
Μα πού τα βρίσκεις όλα αυτά, δεν μπορω να καταλάβω...
Απίστευτος είσαι :Ρ

elf είπε...

Βρε, θα με ξεκάνεις, άρρωστη γυναίκα!
(Τελικά, η Χαλάουα έβγαλε μουστάκι;)
Σούπερ ρεπορτάζζζζ, όπως πάντα, φίλτατε Ιρλανδέ!!!!

wilma είπε...

ήρθε η ώρα να ρωτήσω: τι φύτεψες στο κτήμα στο νησί? αν γίνεται στείλε μου κι εμένα λίγο διότι έχεις ανέβει φοβερά (κι εμείς μαζί)

irlandos είπε...

@ Artanis
Πού τα βρίσκω?
Να σού πω πού τα βρίσκω: αρχή της ιδέας ήταν η "μανία" των δημοσιογράφων (και όχι μόνο) να βγάλουν Έλληνα τον Σαρκοζί (λόγω της σχέσης του με τη Θεσ/κη) - σκέφτηκα ότι μόνον το Ομπάμα δεν είχαν ελληνοποιήσει ακόμα - να η πρώτη ιδέα. Γενέτειρα του Ομπάμα είναι η Χονολουλού, η πρωτεύουσα της Χαβάης. Αυτές τις μέρες, ελέω Τζούλιας, το παλιό (αν και όχι καλό) τραγούδι "Στη Χονολουλού" ήταν συχνά στην επικαιρότητα. Επίσης, με αφορμή την επίσκεψη του Παπανδρέου στην Ουάσινγκτον, έψαχνα να βρω πρωτότυπες φωτογραφίες του Ομπάμα, και πέφτω πάνω σε μία που τον δείχνει να βάφει θαλασσί έναν τοίχο (αυτήν τη δημοσίευσα πρώτη-πρώτη στο post) - άλλη μία πηγή έμπνευσης. Τη ... "χαριστική βολή" την έδωσε ένα καταπληκτικό βιβλίο για την ορεινή Κρήτη που διαβάζω αυτόν τον καιρό (μεταξύ των άλλων φωτογραφιών που δημοσιεύονται στο βιβλίο αυτό, είναι και αυτή με τους τρεις Κρητικούς, που είδες στο post μου, της Nelly's, το 1930, από τα Σφακιά).
Κάπως έτσι λοιπόν ...



@ elf
Χα χα χα.
Να σού πω, η Ταλούλα, ως γόησσα που ήταν, σίγουρα θα είχε αποτριχώσει το μουστάκι της. Μή σου πώ ότι θα είχε κάνει και μπραζίλιαν (ήτανε μπροστά από την εποχή της και σούπερ ανάφτρα - φαμ φατάλ σού λέω). Μετά, ως γκουβερνάντα τού Μπάρακ, όσο να'ναι πήρε άλλο δρόμο η ζωή της - ήρθε και ο Μαγκάρετ με το Τσουνάμι του (αυτό από τη σειρά Χαβάη 5-0) και άστα ...



@ Wilma
Στο κτήμα έχω φυτέψει ελιές (Κορωνέικες), συκιές, ροδιές, χαρουπιές και κάμποσα "καλλωπιστικά". Ό,τι άλλο φύεται εκεί, είναι ... αυτοφυές, χε χε χε.
Ναι, έχουμε ανέβει πολύ - μόνο να προσέξουμε να μην πέσουμε LOL

Φιλικά,
Ιρλανδός

δεσποιναριον είπε...

Ελα Ιρλανδε, σουχω Αϊρις κουκις!

dodo είπε...

Ώστε τελικά ο Πρόεδρος δεν είναι ιρλανδός- Ο' Μπάμα;! Να γιατί μ'αρέσει το ιστολογείν, μαθαίνει κανείς τόσα πράγματα, μορφώνεται επιτέλους! ;-)