Σάββατο 9 Αυγούστου 2008

Ένας Κόσμος, ένα όνειρο, ένα γέλιο

του Ιρλανδού ανταποκριτή μας


Πεκίνο, 9 Αυγούστου 2008

Ένα μαγευτικό υπερθέαμα, κατά γενικήν ομολογία, παρουσίασε η χθεσινή τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου. Χιλιάδες Κινέζοι εθελοντές τραγούδησαν, χόρεψαν και έκαναν τούμπες επί σκηνής, σ’ αυτήν την παγκόσμια γιορτή του αθλητισμού. Οι Κινέζοι, εκτέλεσαν θαυμάσια τα χορευτικά και τις ακροβασίες τους. Κατόπιν, εκτέλεσαν και μερικούς κρατούμενους, έτσι όπως συνηθίζεται στη χώρα τους.

Ως διοργανώτρια χώρα, η Κίνα επέδειξε τον πλούτο και την πειθαρχία της. Επίσης, επέδειξε το Στάδιο του Πουλιού
(τί πουλιού, θα σας γελάσω, δεν το διευκρίνησε). Εντυπωσίασε τους πάντες και με τις καταπληκτικές γυμναστικές επιδείξεις. Ήταν μάλιστα τόσο σπουδαίες οι επιδείξεις αυτές, ώστε από δω και μπρος, οι Κινέζοι να κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν ως μεγάλοι επιδειξίες (εσείς, καλού - κακού, άμα είναι ο δρόμος σας μέσα από πάρκο και δείτε Κινέζο, καλύτερα να τον αποφύγετε).

Αίσθηση προκάλεσε η μεταφορά της Ολυμπιακής Σημαίας από ένστολους αξιωματικούς, που περπατούσαν με το «Βάδισμα της Χήνας». Βέβαια αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι οι Κινέζοι διοργανωτές είχαν αρχικά σχεδιάσει να φέρουν ... πραγματικές χήνες στο στάδιο, αλλά τελικά άλλαξαν γνώμη φοβούμενοι τη γρίπη των πουλερικών !



Έντονα σχολιάστηκαν οι παρουσίες και οι απουσίες των ξένων ηγετών. Τελικά πήγαν ο Σαρκοζί και ο Μπούς, ενώ απουσίασαν η Άγγελα Μέρκελ και ο Γκόρντον Μπράουν. Έτσι τα τελικά αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής: Άγγελα Μέρκελ 1-0 (σημειώσατε 1), Νικολά Σαρκοζί 1-1 (σημειώσατε Χ ), Τζορτζ W. Μπούς 0-2 (σημειώσατε 0).

Ο Ινδός Πρωθυπουργός δεν παρέστη στην τελετή, διότι όπως δήλωσε δεν προσεκλήθη. Το ίδιο και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, που κι αυτός δεν πήγε για τον ίδιο ακριβώς λόγο: Ούτε ένα τηλεφώνημα βρε παιδάκι μου δεν του έκαναν. Βέβαια, οι Κινεζικές Αρχές ισχυρίζονται ότι του τηλεφώνησαν αλλά βούιζε ...

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ρουσσόπουλος, ερωτηθής για το θέμα αυτό αρνήθηκε να απαντήσει και προτίμησε να κάνει τον Κινέζο. Δεν παρέλειψε ωστόσο να τονίσει με τη δέουσα έμφαση, ότι ήδη σημειώθηκε η πρώτη ελληνική νίκη στους Αγώνες: Οι Σκοπιανοί παρέλασαν με την ονομασία FYROM και όχι ως Δημοκρατία της Μακεδονίας. Η νίκη αυτή έχει πράγματι τεράστια σημασία και αξίζουν συγχαρητήρια στους Έλληνες διπλωμάτες. Αρκεί να μην αποδειχθεί ότι ήταν ντοπαρισμένοι !



Ως γνωστόν, τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες θα τους διοργανώσει η πόλη του Λονδίνου. Ήδη, οι Άγγλοι διοργανωτές άρχισαν να «ξεπατηκώνουν» κόλπα, αντιγράφοντας τις Κινεζικές επιτυχίες: Το σύνθημα των Αγγλικών Ολυμπιακών Αγώνων θα είναι σαφώς εμπνευσμένο από το αντίστοιχο κινεζικό, αλλά στο πιο διευρυμένο: «Ένας Κόσμος, ένα Όνειρο, ένας πόλεμος» (αυτό το τελευταίο το σκεφτήκανε μόλις τώρα, βλέποντας τα γεγονότα στη νότια Οσετία).

Έτσι, κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, για να τηρηθεί η καινούργια αυτή παράδοση, θα γίνει ένας πόλεμος στο Κασμίρ, μεταξύ της Ινδίας και Πακιστάν, που είναι και οι δύο μέλη της Βρετανικής Κοινοπολιτείας και τους έχουν του χεριού τους. Αν τελικά δεν γίνει πόλεμος, το σύνθημα θα αλλάξει και θα είναι «Ένας Κόσμος, ένα Όνειρο, μια μαλακία».

Το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου προβλέπεται να είναι πλούσια διακοσμημένο: Εντυπωσιακά εφέ θα δημιουργούνται από χιλιάδες πίδακες νερού που θα προέχονται από χιλιάδες συντριβάνια, τα οποία όμως θα έχουν ξεχωριστή βρύση για το κρύο και ξεχωριστή για το ζεστό νερό.

Κεντρικό θέμα της τελετής έναρξης των Αγγλικών Ολυμπιακών Αγώνων θα είναι ένα θεατρικό δρώμενο εμπνευσμένο από την Αγγλική ιστορία. Θα έχει τον τίτλο «Από τους Ρωμαίους στη Θάτσερ» και μεταξύ των άλλων θα εμφανίζονται ο Βασιλιάς Αρθούρος, ο Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος και ο Ρομπέν των Δασών (με γκεστ σταρ τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη).

Επίσης, στην τελετή αυτή θα αναβιώσει ο παραδοσιακός ερωτικός χορός των Άγγλων, που είναι γεμάτος φλόγα και πάθος (πώς λέμε Τανγκό, καμία σχέση!). Για τους αναγνώστες που τυχόν δεν τον γνωρίζουν, θα περιγράψω εν συντομία τα βασικά βήματα του χορού αυτού: Ο χορευτής και η χορεύτρια, πρώτα καταναλώνουν δύο καφάσια μπύρες και ένα μπουκάλι τζιν. Έπειτα «κουτουπώνονται».

Το χορό αυτό θα αναβιώσουν μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο, χορευτικά συγκοτήματα τουριστών από τα Μάλλια, το Λαγανά και το Φαληράκι. Το χορό θα σέρνει ο πρίγκηπας Κάρολος, ο οποίος σε μια συμβολική ένδειξη της αγάπης του για τη σύζυγό του Καμίλα Πάρκερ – Μπώουλς, θα κρατάει (συμβολικά πάντα, το τονίζω αυτό) μία καμήλα, ένα στυλό Πάρκερ και δύο μπωλλ φρούτων.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου θα έχουν ως ημερομηνία έναρξης τις 9 Σεπτεμβρίου (9/9) κι αυτό γιατί ο αριθμός 9 (και τα πολλαπλάσιά του) είναι πολύ σημαντικός για τους Άγγλους: Τα γήπεδα του γκολφ έχουν 9 τρύπες (τα μεγάλα έχουν 18 που είναι το διπλάσιο του 9), η βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται στην ένατη δεκαετία της ζωής της, και τέλος τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ έχουν 99 τουλέτες!

43 σχόλια:

nelly είπε...

(καλη ηταν η πτηση...)

πως κινδυνευω να χαρακτηριστω, βλαχαρα ή ψηλομυτα που σνομπαρω αυτες τις ΜΕΓΑΛΕΣ διοργανωσεις?

Χριστίνα (lbt) είπε...

Να εγκαινιάσω και το δικο σου ποστ! Εξαιρετικό κείμενο, αν και δεν παρακολούθησα την τελετη έναρξης (και θα συνεχίσω έτσι μεχρι και την τελετη λήξης) διάβασα ότι χρειαζόταν ίσως να γνωρίζω. Καλό σου απόγευμα!!

irlandos είπε...

Καλώς ήρθες.

Από μένα, ούτε "βλαχάρα" ούτε "ψηλομύτα" θα χαρακτηριστείς.

Και ο "δαιμόνιος Ιρλανδός ρεπόρτερ-ανταποκτριτής" που ... "πήγε" στο Πεκίνο, πήγε αποκλειστικά για τις ανάγκες του ρεπορτάζ. Δεν αγαπά αυτές τις διοργανώσεις, γι'αυτό και χαίρεται να τις γελοιοποιεί!!

Άλλωστε, μόνο η μισή του καρδιά βρισκόταν στην Κίνα.
Η άλλη μισή ήταν εδωπέρα και μπλογκάριζε ...

Φιλικά.
Ιρλανδός

irlandos είπε...

Καλώς ήρθες κι εσύ little beautiful things,

Χαίρομαι που σου άρεσε το κείμενο. Ελπίζω να γέλασες μς την καρδιά σου.

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια,

Φιλικά,
Ιρλανδός

Bosie είπε...

Μόλις σήμερα αφήχθηκα στην blogoσφαιρα σας.
Πως να ψάξω; Πως να βρώ ανθρωπους; Ε, είπα να ξεκινήσω απο ...συμπατριώτες. Και ναμαι και εγώ....
Και τι καλά να μην σε προδίδει η χώρα γέννησης σου...
Εξαιρετικό το ενστικτό μου, εξαιρετική η ανάρτηση σου.

irlandos είπε...

@ "πατριωτάκι"

Ντία γκουϊτ (dia duit)

Πώς βρέθηκες εδωπέρα ?
Για τα καλά σου λόγια, ευχαριστώ.
Γκορεβμάχαγκουιτ (go raib maith agat).

Slάn

wilma είπε...

καλησπέρα κι από εμένα. Ευτυχώς που εκανες την ανταπόκριση κι έμαθα επιτέλους τι έγινε στην Κίνα. ! επιτέλους σοβαρή και καίρια ενημέρωση

irlandos είπε...

@ wilma

Χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι που εκτιμούν ... τη σοβαρή δημοσιογραφία.

Κι όχι μόνο μαθαίνεις τί έγινε στην Κίνα, αλλά και τί θα γίνει στην Αγγλία !

Ίσως όμως να ήμουν λίγο άδικος με τους Άγγλους ...

Ελπίζω πάντως να γέλασες.

Φιλικά,
Ιρλανδός

Μαριλένα είπε...

μία απολύτως ακριβής περιγραφή!
αυτο το "βούιζε" πολύ μου άρεσε :))
οι κακιούλες για τους Αγγλους, ειναι λόγω καταγωγής υποθέτω :ΡΡ

επίσης, εγώ ειμαι με τους Κινέζους!
οε οε οε οεεεε

irlandos είπε...

@ μαριλένα

Χάρηκα που σου άρεσε το post.

Οι "κακιούλες" για τους Άγγλους, μού βγήκανε λίγο παραπάνω απ' ότι έπρεπε, αλλά τί να κάνουμε ?

Δεν τους αντιπαθώ πάντως, απλώς τα αστειάκια με τα αγγλικά στερεότυπα είναι τόσο μεγάλος πειρασμός που δύσκολα αντιστέκομαι. Είμαι και ... πειραχτήρι (τουλάχιστον αυτήν την εποχή).

Και πάλι ευχές για τη μικρή,

Φιλικά,
Ιρλανδός

Spy είπε...

Aμείλικτη και αδυσώπητη δημοσιογραφία! Όχι παίξε γέλασε...
Eύγε νέε μου (?)

What a story!

Mην ξαναλλάξετε το μπλογκ σας. Tο κάνετε καλά αυτό που κάνετε. Kι ο κόσμος το χρειάζεται. Bλέπετε το ποιοτικό και καυστικό χιούμορ, περνάει μια κρίση ταυτότητας τώρα τελευταία, όλο και λιγότεροι το συντηρούν (κι αυτοί σε βαθιά κατάψυξη), κι έτσι κινδυνεύει ως ένα ακόμα είδος προς εξαφάνιση.
Kαλημέρα.

Φωτεινή S είπε...

Το κυριώτερο δεν ανέφερες!
Που ενώ περνούσε πρώτη η ελληνική ομάδα, ο σκνοθλετης έδειχνε τον Γλυξμπουργκ με την Άννα Μαρία να χαιρετούν μες στην τρελλή χαρά.
Κατά τα άλλα....σωστός!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

ΜΑΣ ΑΝΤΕΓΡΑΨΑΝ...
ΜΑΣ ΑΝΤΕΓΡΑΨΑΝ...
ΜΑΣ ΑΝΤΕΓΡΑΨΑΝ...

Με τόσα εκατομμύρια λαό, σιγά μην δε έβρισκαν εθελοντές και κόσμο για ένα κομμάτι ψωμί, για να ....συντονιστούν στην τελετή έναρξης.
Πιο εντυπωσιακή βρήκα τη δική μας.

΄Οπως επίσης και ΤΕΛΕΙΑ την ανάρτησή σου!!!!

Να 'μαστε καλά να τα ...σούρουμε και στους επόμενους...
;-))))

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

τo τέρας της «αμάθειας» είπε...

Αρχικώς σε καλησπερίζω! :))

Ή εγώ καταλαβαίνω την ιρλανδικήν ή ο ανταποκριτής σας ομιλεί την ελληνικήν φαρσί... :Ρ

Σύμφωνα, πάντως, με τις δικές μου (ανεπιβεβαίωτες) πληροφορίες οι Κινέζοι έστειλαν τηλεγράφημα στον Έλληνα πρωθυπουργό αλλά ο διανομέας του Ο.Τ.Ε. το παρέδωσε στον κο Σημίτη...!

Όσον αφορά στο «Βάδισμα της Χήνας», υπάρχει εξήγηση…!

irlandos είπε...

@ spy

Αγαπητέ Κατάσκοπε,

Ευχαριστώ για τα επαινετικά σχόλια.

Ευχαριστώ ακόμα πιο πολύ για την προσφώνηση "νέε μου" (αν και γενναιόδωρη, είναι πάντα ευπρόσδεκτη μια τέτοια προσφώνηση).

Ναι, το χιούμορ μου είναι "είδος προς εξαφάνιση". Έχω σκεφτεί ένα πρόγραμμα για την προστασία του: Αρχικώς θα το αναπαράγω σε συνθήκες αιχμαλωσίας και -αφού πολλαπλασιαστεί ικανοποιητικά- θα το απελευθερώσω στη ζούγκλα με την ελπίδα να τα καταφέρει να τρέφεται μόνο του.

Ίσως όμως και να ακολουθήσω άλλη τακτική: να το διασταυρώσω με άλλα είδη χιούμορ, οπότε (σύμφωνα με το παλιό αλλά πάντα επίκαιρο αστείο) θα χαρίσω "ένα κανελί με βούλες" σε όποιον προτίθεται να το υιοθετήσει !!

Φιλικά,
Ιρλανδός

irlandos είπε...

@ Φωτεινή

Αμάν, απίστευτο κι όμως αληθινό:

Πραγματικά είχα σκεφτεί να γράψω για τη χοντράδα με τον τέως (καλά διαβάζεις τη σκέψη μου ? Μήπως βγάζεις και λαγούς από καπέλα ?)

Αποκαλύπτω λοιπόν αμέσως όλα αστεία που είχα σκεφτεί, αλλά τελικά δεν τα συμπεριέλαβα στο κείμενο της ανάρτησης:

- Ως αντίποινα για το κινέζικο ατόπημα με τον τέως, είχα προτείνει να αναφέρουμε στις ελληνικές ειδήσεις, ότι πρόεδρος της Κίνας είναι ο Μάο Τσε Τουγκ. (Ο Μάο έχει τόση σχέση με το σημερινό πολίτευμα της Κίνας, όση έχει και ο Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ με το πολίτευμα της σημερινής Ελλάδας).

- Για τους αγώνες που θα γίνουν στο Λονδίνο, με είχε πιάσει αληθινό παραλήρημα: είχα γράψει ότι το ολυμπιακό ύμνο θα τον τραγουδούσε η Βικτώρια Μπέκαμ, την ολυμπιακή φλόγα θα την άναβε ο Ρόουαν Άτκινσον (γνωστός και ως μίστερ Μπιν) με γκάφες που θα οδηγούσαν σε πυρκαγιά στο στάδιο.

- Είχα και κάποια αστειάκια που παρέπεμπαν στην δημοφιλή αγγλική σαπουνόπερα "Corronation Street", τα οποία όμως δεν θα τα καταλάβαινα οι έλληνες αναγνώστες, καθώς η σειρά αυτή δεν προβάλλεται στη Ελλάδα.

- Τέλος, είχα γράψει ότι έξω από το ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου θα διαμαρτύρονταν διαδηλωτές με πανώ και συνθήματα για την απελευθέρωση της Βόρειας Ιρλανδίας !


Όλα τα παραπάνω "κόπηκαν" διότι το τελικό κείμενο θα έβγαινε περίπου στις χίλιες λέξεις και αυτό δεν θα το ήθελα (για καθαρά δικούς μου λόγους).

Μου δίνεις πάντως την ιδέα να δημοσιεύω στα σχόλια των μελλοντικών μου κειμένων, όλα αυτά που τελικά "έκοψα".

irlandos είπε...

... ξανά @ Φωτεινή

Πάντως εφόσον διαβάζεις τις σκέψεις μου, οφείλω να σε προειδοποιήσω για τα εξής:

- Τα ... "αναγνώσματα" αυτά είναι εξαιρετικά κακογραμμένα. Συχνά είναι και χύμα, σκόρπια και σε αρκετές διαφορετικές γλώσσες μπλεγμένες μεταξύ τους).

- Είναι σκέψεις ανεξέλεγκτες, αλληλοαντικρουόμενες, κυνικές και ενίοτε πονηρές (χε χε χε).

Υ.Γ. Σε παρακαλώ πολύ, μην τις αποκαλύψεις !!! (Κάθε εκβιασμός σου γίνεται άμεσα και άνευ όρων αποδεκτός - Ό,τι θες, ό,τι θες).

irlandos είπε...

@ φυρδην - μίγδην

Είναι γνωστό ότι οι Κινέζοι επιχειρούν να αντιγράψουν τα πάντα.
Πως λέμε "Rolex κινέζικο" ? τέτοια πράγματα.

irlandos είπε...

@ το τέρας της αμάθειας

Αγαπητό τέρας,

Ήρθε η στιγμή να μιλήσουμε ανοιχτά, ως Πεντάμορφος προς Τέρας (:Ρ:Ρ)

Όπως συμβαίνει με κάθε γλώσσα, έτσι και τα ελληνικά τα μιλούν καλά μόνο λίγοι Έλληνες καθώς και μερικοί ξένοι.

Τα Φαρσί πάντως είναι άλλη γλώσσα, εκείνη των Περσών (χα χα χα)...

Καταπληκτικές οι πληροφορίες (για πρόσκληση Σημίτη και Πάμπερς της Χήνα) που μου κοινοποιείς.

Respect !

τo τέρας της «αμάθειας» είπε...

Αγαπητέ Ιρλανδέ,

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σου εύχομαι:))

Έχεις απόλυτο δίκιο "...τα ελληνικά τα μιλούν... μόνο λίγοι Έλληνες..." φαρσί!

irlandos είπε...

@ το τέρας της αμάθειας

Καλημέρα.
Καλή βδομάδα εύχομαι και σε σένα.

Αποκάλυψη, καθότι με βρήκες σε στιγμή αδυναμίας:

Έχω γεννηθεί στην Ελλάδα.

Φιλικά,
Ιρλανδός

So_Far είπε...

Δεν έχω τίποτα να πω,
φοβάμαι ότι θα "χαλάσω" αυτό που διάβασα !
Την καλημέρα μου και καλή εβδομάδα

aKanonisti είπε...

Γειά σου βρε...
99 μπράβο για τον σχολιασμό...
(το 9 είναι λίγο...πολύ λίγο)

irlandos είπε...

@ so far

Τα σχόλια ποτέ δεν "χαλάνε" μία ανάρτηση. Στο μπλογκ μου στοχεύω στο να ενθαρρύνω τα σχόλια, καθώς και στην αλληλοτροφοδότηση των αστείων.

Εμπρός λοιπόν, περιμένω.

Ευχές κι από μένα για καλή εβδομάδα, με ξεκίνημά της αυτήν την όμορφη Δευτέρα.

Φιλικά,
Ιρλανδός

irlandos είπε...

@ akanonisti

Ευχαριστώ για τα ... 99 μπράβο. Μήπως όμως είναι πολλά, μήπως να κόβαμε κάτι ώστε να μην μας κατηγορήσουν για "σικέ" σχόλια ? (στο λέω θα μας κατηγορήσουν, το κρίμα στο λαιμό σου !! )

Φιλικά,
Ιρλανδός

faraona είπε...

Ιρλανδε μου ας ζουμε μεχρι τοτε και βλεπουμε...
κι ας περναμε και καλα μεχρι τοτε αν ζουμε ...και παλι βλεπουμε.


φιλια

eirini είπε...

Τα τηλέφωνα που...βούϊζαν και οι.. 99 τουαλέτες μου άρεσαν πολύ πρέπει να σου πω! Γέλασα με το κείμενο σου και τις εύστοχες παρατηρήσεις σου! Χάρηκα που πέρασα από την σελίδα σου. Καλή εβδομάδα!

BUTTERFLY είπε...

Καλησπερα! Πρωτη φορα απο τα μερη σου. Χιουμορ βλεπω, αναλαφρη διαθεση, αυτοσαρκασμο, ωραια θεματα...λεω να περναω συχνα!

irlandos είπε...

@ Φαραώνα

... "ας περνάμε καλά μέχρι τότε αν ζούμε ...και πάλι βλέπουμε"
-----------------------------------

????????

Μάλλον δεν μπορώ να καταλάβω το σχόλιό σου.

Γενικά, συμφωνώ πάντα με την προτροπή "ας περνάμε καλά μέχρι τότε" (πότε ??),

αλλά αυτό το "αν ζούμε μέχρι τότε, βλέπουμε",
ομολογώ δεν το κατάλαβα.

Τί να δούμε δηλαδή ??

irlandos είπε...

@ ειρήνη + @ butterfly

Χαίρομαι που σας άρεσε το κείμενο.

Ευπρόσδεκτες. Να περνάτε όσο συχνά θέλετε.

Φιλικά,
Ιρλανδός

mamma είπε...

Πωπω! ενενήντα καρφιά τους κάρφωσες :))))
Τα αστεία για τους Εγγλέζους τα χάρηκα περισσότερο από τα κινέζικα. Λες να φταίει που τους έχω άχτι περισσότερο;

gskastro είπε...

Φίλε Irlandos η ενημέρωσή σου δεν είναι τόσο καλή όσο ήταν στην περίπτωση του Καραζιτς.
Σαφώς και κάλεσαν και παραβρέθηκε ο αρχηγός του Ελληνικού Κράτους μετά της συζύγου του. Τους είδαμε όλοι μας όρθιους να χαιρετούν την Ελληνική ομάδα την ώρα που έμπαινε στο στάδιο. Καλή σου ημέρα gskastro.

irlandos είπε...

@ mamma

Καλώς όρισες.

"Τρεις μέρες σπάγαν τα καρφιά
και τρεις που τα καρφώναν ..." όπως λέει και ο Καββαδίας.

Κι εσύ τα χάρηκες τα αστεία για τους Εγγλέζους, εε ??

Πάντως, "Κάρφωμα" είναι το ωραιότερο κοπλιμέντο που μπορεί να κάνει κανείς για τα αστεία μου. Ως μπασκετόφιλος, αγαπάω τα "καρφώματα", τρελαίνομαι για παιχνίδια του ΜΒΑ.

Ενενήντα όμως είναι πολλά. Ούτε ο πάλαι ποτέ Michel Jordan να ήμουνα!

Τρέμετε Vince Carter και Jason Richards ...

Ενενήντα καρφώματα ούτε η Dream Team ολόκληρη !!

Να δούμε και τι θα κάνει η εθνική Ελλάδος εναντίον τους την Πέμπτη. Στον ιστορικό αγώνα, στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ του 2006, η Ελλάδα πέτυχε "Big fat grek victory" αναντίον των Αμερικανών.

Άντε βρε και με τη νίκη,
(πρώτα απ' όλα στην προσωπική σου μάχη ενάντια στη γραφιοκτατεία)
και ελπίζω και στο μπάσκετ την Πέμπτη,

Φιλικά,
Ιρλανδός

aKanonisti είπε...

Μην ανησυχείς... άμα μας κατηγορήσουν.. θα τους ρίξουμε 99 χαστούκια, 99 μπουνιές, 99 κλωτσίες και 999 μπινελίκια...

Εκτός από ακανόνιστη... είμαι και υπερβολική...χαχαχαχαχα και καυγατζού....
(για να με μαθαίνεις...)

irlandos είπε...

Αγαπητέ Κάστρο,

Καλόοοο !!

Σκόραρες με εύστοχο ειρωνικό σχόλιο.

Φιλικά,
Ιρλανδός

irlandos είπε...

@ akanonisti

Διακρίνω μια ανεπαίσθητη δόση επιθετικότητας στα λεγόμενά σου !

Γιατί παιδάκι μου ?
Είσαι κι ερωτευμένη κοπέλα, αν κατάλαβα καλά από το post σου, με κείνο το καταπληκτικό τραγούδι.

Προς τι το μίσος κι ο αλληλοσπαραγμός ? (όπως έλεγε κι ο Τσαγανέας σε κείνη την παλιά ελληνική ταινία)

Δεν πειράζει. Υπερβολική κι αν είσαι, καυγατζού κι αν είσαι, να έρχεσαι που και που απ' το μπλογκ μου να τα λέμε.

Φιλικά,
Ιρλανδός

irlandos είπε...

@ akanonisti
(συνέχεια)

Και για να μην ξεχνιόμαστε, ισχύει η υπόσχεσή μου για αφιέρωση στο επόμενο post.

(το ετοιμάζω ...)

Theogr ο κηπουρός είπε...

Μου άρεσε η ανταπόκριση, αλλά θα συμφωνήσω ότι η δικιά μας τελετή ήταν καλύτερη. Έχει καμιά πληροφορία ο ανταποκριτής σας πόσα μετάλλια θα πάρουμε φέτος;( Δεν θέλω να φανώ απαισιόδοξος και να πω ΑΝ θα πάρουμε). Πρώτη φορά από δω αλλά θα τα ξαναπούμε.
Κόκκινα τριαντάφυλλα από ‘μενα.

irlandos είπε...

@ theogr

Καλώς μας ήρθες.
Χαίρομαι που σου άρεσε η ... "ανταπόκριση" απ'το Πεκίνο.

Σύμφωνα με απολύτως τσεκαρισμένες πληροφορίες του ιρλανδού ανταποκριτή μας, οι επιδόσεις των περισσότερων αθλητών από τις 205 χώρες που συμμετέχουν φέτος, θα είναι εξαιρετικά υψηλές.

Η μία πιθανή εξήγηση γι' αυτό μας έρχεται από την ειδική έρευνα που έκανε το Πανεπιστήμιο του Νότινγκχαμ, και θα μάθεις γι' αυτήν αν κάνεις κλικ εδώ

Η άλλη εξήγηση για το φαινόμενο αυτό είναι ότι η Κίνα είναι η πατρίδα της Σου Λη (ελπίζω να μην ξεχάσαμε ποια είναι η Σου Λη) και των φαρμακευτικών σκευασμάτων που εμπορεύεται αυτή και η εταιρεία της.

Στα σοβαρά, εγώ ελπίζω σε ένα μετάλλιο για την εθνική Ελλάδος στο Μπάσκετ.

Ως προς τα υπόλοιπα αθλήματα, υπάρχουν πιθανότητες για 3 χρυσά μετάλλια. Βέβαια στο τέλος μπορεί να πάρουμε από τα τρία το #^%&@*#.

Θα δούμε, αν και προσωπικά παρακολουθώ μόνο τους αγώνες Μπάσκετ (λόγω ενδιαφέροντος).

Να' σαι καλά και να μας ξανάρθεις,

Φιλικά,
Ιρλανδός

Heliotypon είπε...

Νομίζω σου διέφυγε ότι ο δικός μας "Κινέζος" (Σημίτης) δεν παρέστη στην τελετή, σνομπάροντας τους ομόνυμους διοργανωτές, ίσως έχοντας προηγουμένως αποσκιρτήσει από το μεγάλο Κινεζικό Κόμμα, ή έχοντας αποκλειστεί από τον σημερινό αρχηγό του, από τα κομματικά όργανα...

Sophia Kollia είπε...

Καλημέρα,
ήρθα μέσω Μαριλένας. Πολύ γέλασα, και το είχα ανάγκη τη συγκεκριμένη στιγμή. Γενικά μου αρέσει το χιούμορ.
Καλώς σε βρήκα λοιπόν και καλό κουράγιο για πολλές ανταποκρίσεις.

irlandos είπε...

@ heliotypon

Σωστόοοοο.
Ο Σημίτης μου διέφυγε.
Ευχαριστώ για την πάσα.

Επανορθώνω αμέσως με το παρακάτω τραγουδάκι, το οποίο είναι γραμμένο για να τραγουδηθεί από την Γιωργάκη στο γλυκό του κινεζάκι - όσοι θέλετε μπορείτε να σιγοτραγουδήσετε μαζί (θα καταλάβετε εύκολα πιο ταραγούδι "τσακίζω" για να γελάσουμε):

Πώς μου διέφυγε δεν ξέρω
ξέρω μόνο ότι υποφέρω
που το κόμμα πάει να γίιινει στάχτη
να ζητάω για φαντάσου
την ψηλή κορμοστασιά σου
και να σ' έχω όμως τόσο άχτι.

Συ μου χάραξες πορεία
εσύ γλυκιά εσύ γλυκιά μου &*#%$#ία

irlandos είπε...

@ Σοφία

Καλημέρα και σε σένα Σοφία και καλώς όρισες.

Χάρηκα που γέλασες με την ... ανταπόκριση.

Ανταποκρίσεις ελπίζω ότι θα ξαναέχουμε στο μέλλον. Για το επόμενο post όμως ετοιμάζω κάτι "τραγουδιστικό" (όπως ίσως είδες και από το αμέσως προηγούμενο σχόλιο, είμαι σε άκρως τραγουδιστική διάθεση.

Φιλικά,
Ιρλανδός