Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

Γράμμα ενός μαθητή της B' Δημοτικού προς τον Υπουργό Παιδείας

Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,

Αυτές τις μέρες είμαι χάλια και αυτό επιθυμώ και για εσάς.
Ο λόγος που νιώθω χάλια είναι ότι σε λίγες μέρες τελειώνουν οι διακοπές και αρχίζουν τα σχολεία.

Ο μπαμπάς μου, που είναι ο πιο καλός μπαμπάς του κόσμου, πήγε και μου αγόρασε τα βιβλία της φετινής σχολικής χρονιάς, για να αρχίσω να τα συνηθίζω πριν αρχίσουν τα μαθήματα. Τα βιβλία μας είναι ωραία. Αυτό δεν το λέω μόνο εγώ. Το λέει κι ο μπαμπάς μου, που είναι καταπληκτικός, και που του άρεσε πάρα πολύ το βιβλίο της μελέτης περιβάλλοντος. Και τον άκουσα να λέει ότι «αν η γενιά η δικιά μου είχε τέτοια βιβλία σήμερα θα κάναμε θαύματα». Τώρα καταλαβαίνω γιατί ο μπαμπάς μου, παρόλο που είναι τόσο σπουδαίος, δεν μπορεί να κάνει θαύματα: δεν είχε τα σωστά βιβλία όταν ήταν στο Δημοτικό. Χάρηκα βέβαια γιατί εγώ όταν μεγαλώσω θα μπορώ να κάνω θαύματα και θα με θέλουνε όλοι στα πάρτυ τους.

Ο μπαμπάς μου ευχαριστήθηκε πολύ, γιατί με βιβλία σαν κι αυτά θα μάθω να γράφω σωστά το όνομα της θαλάσσιας χελώνας καρέττα (με ένα ρ και δύο τ). Αν και ακόμα δεν ξέρω γιατί, αυτό είναι πολύ σημαντικό (για τον μπαμπά μου, όχι για την καρέττα). Όλα τα βιβλία είναι καταπληκτικά. Για κάθε μάθημα έχουμε πολλά βιβλία. Στα μαθηματικά έχουμε 2 βιβλία και 3 τεύχη εργασιών, στη μελέτη περιβάλλοντος 1 βιβλίο και 1 τεύχος εργασιών και στην ελληνική γλώσσα 3 βιβλία και 3 τεύχη εργασιών. Με τόσα πολλά βιβλία θα μάθουμε πάρα πολλά πράγματα φέτος. Έτσι, όταν φτάσουμε στη Δευτέρα Γυμνασίου θα έχουμε ήδη ένα διδακτορικό στη βυζαντινολογία και πριν τελειώσουμε το λύκειο θα πάρουμε κι ένα διδακτορικό στην πυρηνική φυσική.


Αν δεν τα καταφέρουμε με τα δύο διδακτορικά, είναι σίγουρο ότι θα πάμε πολύ καλά στο παραδοσιακό μας ολυμπιακό άθλημα, την άρση βαρών: Με τόσα πολλά βιβλία η τσάντα μου φέτος θα ζυγίζει 20 κιλά και μ’ αυτούς τους ρυθμούς αύξησης των βιβλίων και των μαθημάτων, όταν τελειώσω το Λύκειο θα σηκώνω με άνεση 200 κιλά στο αρασέ και 300 στο ζετέ !

Προχθές κύριε Υπουργέ, άκουσα να λέτε ότι η Παιδεία πρέπει να λειτουργεί χωρίς προστάτες. Χάρηκα που το άκουσα αυτό Υπουργέ μου, γιατί εγώ ξέρω ότι οι προστάτες δεν είναι καλό πράγμα, γιατί έχω ακούσει τον παππού μου να λέει ότι ο προστάτης και το έμφραγμα είναι τα χειρότερα πράγματα.

Τώρα θα σας στεναχωρήσω κύριε Υπουργέ, γιατί πρέπει να σας πω ότι ο μπαμπάς μου δεν χαίρεται καθόλου με όλα αυτά που είπατε αυτές τις μέρες. Όταν άκουσε αυτά που είπατε εσείς και η Ιερά Σύνοδος για το μάθημα το Θρησκευτικών, θύμωσε πολύ και άρχισε να βρίζει στα αγγλικά. Ο μπαμπάς μου, πάντα όταν θυμώνει πολύ, βρίζει στα αγγλικά. Μετά κάτι μουρμούριζε μέσα απ’ τα δόντια του στα ελληνικά για σας και κάτι για καντύλια και χριστοπαναγίες, αλλά αυτά δεν τα κατάλαβα. Επίσης δεν κατάλαβα τι έγινε τελικά με το μάθημα των Θρησκευτικών, αλλά δεν με νοιάζει γιατί φέτος δεν έχουμε μάθημα Θρησκευτικών.

Πάντως, αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι ο μπαμπάς του Νικόλα, ο μπαμπάς του Μάριου και ο μπαμπάς της Ελενίτσας συμφωνούν με τον μπαμπά μου. Για τη μαμά της Ελενίτσας δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι η μαμά της Ελενίτσας έλεγε στις άλλες μαμάδες ότι ο μπαμπάς μου μοιάζει στον Χάρισον Φόρντ. Και εγώ τής έλεγα να πάει να βάλει γυαλιά. Και ο μπαμπάς μου μού έλεγε «Μην ανακατεύεσαι στο θέμα αυτό»!Εμένα βέβαια δεν με ενδιαφέρει τί έλεγε η μαμά της Ελενίτσας. Ούτε η ίδια η Ελενίτσα με ενδιαφέρει. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το PlayStation που έχει ο αδερφός της Ελενίτσας. Και είπα στον μπαμπά μου να μου πάρει ένα για τα γενέθλιά μου. Και είπε ο μπαμπάς μου ότι θα ήταν καλύτερα να διαλέξω κάτι λιγότερο ακριβό. Και εγώ είπα ότι θα ζητήσω να μου το φέρει ο Αη Βασίλης. Και ο μπαμπάς μου είπε ότι καλύτερα να ζητήσω από τον Αη Βασίλη κάτι λιγότερο ακριβό. Και εγώ είπα ότι αυτό το ζήτημα αφορά εμένα και τον Αη Βασίλη, και του είπα «Μπαμπά μην ανακατεύεσαι στο θέμα αυτό»!

Τελειώνοντας κύριε Υπουργέ, ήθελα να σας πω ότι άκουσα αυτά που είπατε για τις αλλαγές που σχεδιάζετε να κάνετε εσείς στο σύστημα των εξετάσεων που δίνουν τα παιδιά για να μπουν στο Πανεπιστήμιο. Όλοι οι Υπουργοί πριν από εσάς έκαναν τις δικές τους αλλαγές και τα δικά τους πειράματα με τις εξετάσεις. Κάποια στιγμή αυτό θα πρέπει να σταματήσει και επιτέλους να ισχύει ένα σύστημα που να μην αλλάζει κάθε λίγο και λιγάκι. Γι’ αυτό σας λέω κύριε Υπουργέ, αν δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε καλύτερο, «Μην ανακατεύεστε στο θέμα αυτό»!


Σας χαιρετώ,

Γ. Φ.

Και για την αντιγραφή
Ιρλανδός

Το παιδί και το παχύδερμο. Φωτογραφία από το ffffound.

Οποιαδήποτε σχέση με το θέμα του post, είναι εντελώς συμπτωματική



68 σχόλια:

Χουλκ είπε...

Φίλε μου, γιά σου
Διάβασα τηχέα το γράμα σου στον Ιπουργό και ίπα να σου γράψο για να μην ανισιχίς εσι και ο μπαμπάς σου.
Εγό πιγένο τόρα στη Β΄ Γιμνασίου και ίθελα να σου πό ότι τα βιβλία ίνε πολά αλά τα περισότερα δεν τα ανίγουμε καθόλου όλι τι χρονιά. Δεν xέρο γιατί Και δεν xέρο και γιατί μας τα δινουν. Μάλον για αυτό που λες για να κάνουμε μπράτσα γιατί είδες ο πήρος δήμας σταμάτισε και ο α8λητισμός δε πάει καλά στην ελάδα και πρέπι να xαναπάρουμε κανενα μετάλιο.Αρα διστιχός δε θα μά8ις να κάνις 8άβματα,μη στεναχοριέσε όμος γιατί στα πάρτι θα σε 8έλουνε κε χορίς 8άβματα, αρκί να κάνις μερικές βλακίες κε να πετάς νερά και φαγιτά και τέτια στους άλους. Για τη καρέτα δε xέρο τι είνε αυτό για να σου πό. Με τα 8ρισκεφτικά και με τις εxετάσις δε κατάλαβα αν έγινε κάτι γιατί αφτές τις μέρες ίμουν σινέχια στο msn.Αλά δε στεναχοριέμε γατί μέχρι να περάσο στο Πανεπιστίμιο 8α έχουν πάλι αλάxι πολά καί τόρα ίνε και πολές σχολές και σίγουρα θα περάσο σε κάπια, αμα κάνο 3 χρόνια φροντιστίριο. Γι αυτό δε στεναχοριέμε. Τόρα είσε μικρός και δε 8έλο να σου πο τίποτα για τον ΑΙ Βασίλη, αλά πες στο γέρο σου να ΜΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ και κίτα να ζιτίσεις κανένα καλό κινιτό για να μπορίς να στέλνις sms ή κανένα πισι για να μπένις στο msn και να μιλας και μαζί μου και με τα άλα πεδιά. Εκί, θα μάθις πολά πράγματα, σαν κι εμένα.
Γιά σου φίλε μου και αμα εχις και άλες απορίες εφχαρίστος να σου τις λίσο.

Sophia Kollia είπε...

Βρε γέλιο πρωί πρωί....μακάρι να είχες κάμερα, όχι για να έβλεπες τα άπλυτα μούτρα μου, αλλά για να έβλεπες ότι στόχος επετεύχθη ...ως εκπαιδευτικός βλέπεις το καταλαβαίνω πολύ καλά το κείμενο!
καλημέρα

So_Far είπε...

Καλημέρα, δεν ξέρω αν ο μικρός μαθητής θα πάρει τα διδακτορικά, αλλά η προσωπικότητά του είναι στα ύψη και αυτό είναι ίσως το σοβαρότερο και σημαντικότερο από όλα !
Για τα Μαθηματικά ( πιο σωστά θα έπρεπε να λέγονται από το Υπουργείο 'Άριθμητική' )
- αν δεν έχει αλλάξει το βιβλίο αυτή τη διετία -
σας δίνω ένα λινκ , που έχει ενδιαφέρον

http://fasoulas.blogspot.com/2006_11_01_archive.html

Με μια διαπίστωση: Και αυτός ο Υπουργός Παιδείς κολυμπά στην τραγική μετριότητα επίσης !
καλή σας μέρα
και καλή σχολική χρονιά στον μαθητή της Β' Δημοτικού

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Γέλασα σήμερα πάλι με το χάλι μας και σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα.

Χάρηκα και το σχόλιο του χούλκ (γνωστού προφανώς blogger, που άνοιξε σελίδα για την "ανωνυμία" και μόνο), ο οποίος πολύ εύστοχα σατιρίζει τον ορθογραφικό βάλτο, στον οποίο επιμένουν οι κυβερνώντες να "πνίγουν" τα παιδιά μας.
Τα οποία παιδιά μας αρέσκονται στην greeklish, όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά για το ....εφφέ και μόνο...

Μέχρι οζίδια έκανα στο λαιμό από τις φωνές, όταν οι Ηι-5 μου πήγαιναν σχολείο, για να μάθουν σωστή ορθογραφία και για τη γλώσσα την ταλαιπωρημένη...

Δημοτική θέλουν.... δε θα λες "παρών" γιατί είναι καθαρευουσιάνικο.... θα λες "εδώ είμαι"...
Και δωσ' του γραμματική ανάλυση του "παρών" για να το κατανοήσουν...

Σκέφτομαι τώρα, εκ των υστέρων βέβαια, αν άξιζε τον κόπο να χαλάω τότε τα νεύρα μου, αφού κανείς δεν ενδιαφέρεται διότι θεωρεί ντροπή την πολύτιμη αρχαιοελληνική και την....καθαρευουσιάνικη, με το πολυτονικό της και
τη μαγεία της...

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

irlandos είπε...

Καλημέρα.

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ξεκαθαρίσω απ' την αρχή ότι έχω ένα γιο, ο οποίος όμως δεν πηγαίνει στη Β' Δημοτικού (είναι λίγο μεγαλύτερος). Το post αυτό το έχει γράψει ένας ... "ψηφιακός γιος-μαθητής" !!

Ευχαριστώ πολύ για αυτά τα πρώτα σχόλια. Αποφάσισα να μην απαντήσω εγώ σ' αυτά (καθώς και στα επόμενα) αλλά να τα προωθήσω για απάντηση στον "Ψηφιακό μαθητή" (γιατί σας φαίνεται παράξενο ? Εδώ ο κύριος Spy βάζει το μπλογκ του να γράφει και να απαντάει αυτόνομα, ο "ψηφιακός μαθητής" σας μάρανε ?)

Από δω και πέρα λοιπόν, απαντά ο "ψηφιακός μαθητής" ...

mamma είπε...

Νομίζω πως πολύ καλά έκανες αγαπητέ Irlande κι έβαλες άλλον [ψηφιακός γιος-μαθητής] να κάνει τη βρώμικη δουλειά! Ήταν ολοφάνερα περίπτωση «Μην ανακατεύεσαι στο θέμα αυτό»!

:)))))

Ψηφιακός_Μαθητής είπε...

Καλησπέρα.
Είμαι ο Ψηφιακός Μαθητής.
Είμαι το εξώγαμο τέκνο του Ιρλανδού πατέρα μου και της Πληροφορικής. Εξώγαμο, αν και ο πατέρας μου έχει κάνει πρόταση γάμου στην Πληροφορική. Αυτή όμως δεν δέχεται (και μάλλον καλά κάνει).

Ψηφιακός_Μαθητής είπε...

Gia sou ke sena re houlk.
Ke ego stin arxi i8ela na grapso etsi.
Ala i megali diskolevonte na ta diavasun.
Ase pu tlk vr8k


Ακολουθεί μετάφραση:


Γeια σου και σένα ρε Χουλκ.
Και γω στην αρχή ήθελα να γράψω έτσι.
Αλλά οι μεγαλοι δυσκολεύονται να τα διαβάσουν.
Άσε που τελικά βαρέθηκα.

Ψηφιακός_Μαθητής είπε...

Κυρία Σοφία,

Γελάσατε βλέπω πρωί πρωί.
Θα πω του μπαμπά μου να βάλει κάμερα για να σας βλέπω και να γελάω κι εγώ.


Κυρία Σοφαρίνα,

Τα διδακτορικά δεν ξέρω ακριβώς τι είναι. Αλλά απ' ότι βλέπω και πολλοί διδάκτορες δεν ... ξέρουν τι είναι αυτά. Το μάθημα (και το αντίστοιχο βιβλίο) λέγεται τώρα πια "Μαθηματικά". Νομίζω ότι είναι καλύτερα έτσι. Πρώτα πρώτα είναι πιο σωστό όνομα, αφού τα βιβλία της Β΄Δημοτικού έχουν και θέματα όχι μόνο αριθμητικής, αλλά και Γεωμετρίας και Άλγεβρας !!! Ναι έτσι είναι. Απίστευτο εεε? Έτσι λέει κι καταπληκτικός μπαμπάς μου. Εικόνα του βιβλίου αυτού -ίσως και μερικών άλλων της Β΄Δημοτικού- θα βάλω στο updated post, αργότερα. Ευχαριστώ και για το link με τα παιδικά βιβλία για το ποδόσφαιρο.


Κυρία Φύρδην-μίγδην,

Αρχικά, χαίρομαι πολύ που γνωρίζω επιτέλους έναν γονιό που είναι φύρδην μίγδην και το περιφανεύεται κιόλας! Εμένα όταν το δωμάτιό μου είναι φύρδην μίγδην όλοι με μαλώνουν. Και για την ενημέρωσή σας, σάς πληροφορώ ότι δεν είναι ο Χουλκ, αλλά η Χουλκ και τα μπλογκ της έχουνε ενδιαφέρον και πλάκα. Με αυτά που λέτε για την ελληνική γλώσσα, συμφωνεί κι μπαμπάς μου. Αλλά γονείς είστε, σιγά που δε θα συμφωνούσατε. Ααα και κάτι ακόμα: αρκετά πια με τα φιλιά και τις αγκαλιές. Είμαι πια μεγάλο αγόρι. Φτάνει. Ορίστε, να τώρα, με γεμίσατε και κοκκινάδι !!

Μαριλένα είπε...

βρε Ιρλανδέ μου,δεν θα σχολιάσω τπτ
(γιατί εγκεφαλικό, όοοχι, δεν θα παθω πριν της ώρας μου)

θα έχω μια απέραντη ευγνωμοσύνη, αν φέτος επιτέλους, έχουμε δασκάλα, εδώ στο εξωτικό και μακρινό Παγκράτι..

γιατί ξερεις, περσυ, δεν ειχαμε!
και ήταν λεει και μονιμο αυτό.

ας εχουμε λοιπόν δασκάλα, να μη γυρίζει το παιδάκι μου, όλη μερα σ' όλες τις ταξεις του δημοτικου, γιατί λεει βαριέται να ζωγραφίζει τόσες ώρες και γω;
άγαλμα θα τους στήσω..

Ψηφιακός_Μαθητής είπε...

Κυρία Μαριλένα,

Ο μπαμπάς μου μου είπε να σου θυμίσω ότι σ' αυτό το ποστ απαντάω εγώ.

Ώστε έτσι το Παγκράτι ?
Καλά, θα πω του μπαμπά μου να μετακομίσουμε κατά κει.

Πολύ ζηλεύω την κορούλα σου που δεν έχει δασκάλα και ζωγραφίζει όλη την ώρα. Βέβαια ο μπαμπάς μου δεν θα συμφωνίσει σε αυτό αλλά -τι να γίνει- τώρα γράφω εγώ !!

nikiplos είπε...

Μικρέ ψηφιακέ Μαθητή και οι υπόλοιποι, να είστε καλά... καλά κάνει και στο παγκράτι δεν υπήρχε δασκάλα... προφανώς η θέση ήταν κατηλειμμένη αλλά ένεκα, απόσπασης "χαλαρού" Δντή, το οργανόγραμμα δεν είναι συμπληρωμένο, και γενικά ότι μπορούμε κάνουμε βρε παιδιά... ότι μπορούμε κάνουμε...

ΥΓ> Έχω όλη την καλή διάθεση να χειρουργήσω τον Υπουργό. Θέλω να τον βοηθήσω να ξεπεράσει το πρόβλημά του... Επισης έχω και καλές προθέσεις... Μην ξεχάσω ότι ... θα κάνω ότι είναι δυνατόν και περνάει από το χέρι μου... μια μικρή λεπτομέρεια... είμαι χειρούργος κι όχι χειρουργός...

Μαριλένα είπε...

ψηφιακέ μαθητή, θα βαριόσουνα κι εσύ..
τη μια θα σ' άρεσε, τη δεύτερη λιγότερο, την τρίτη έτσι κι έτσι
μετά από μήνες, άστα να πάνε παιδάκι μου :)))

Μαριλένα είπε...

καλά κάνει στο Παγκράτι και δεν υπάρχει δασκάλα;
λοιπόν, δασκάλα υπάρχει, πως δεν υπαρχει!
απλως η δασκάλα λειπει συνεχώς και σε μονιμη βάση.
και ειναι (λεει) νόμιμο αυτό.

τωρα, το κατα ποσον αυτό ειναι "καλως καμωμένο", τι να πω..
σωπαίνω..

Και δεν επανέρχομαι αγαπητε Ιρλανδέ, γιατί το να παίζουν με τα παιδιά των άλλων, ειναι, ουουου ποσο ωραίο και ευκολο πράγμα!
προσωπικά χέστηκα για το οργανόγραμμα.
όπως και όλοι οι γονείς του πεμπτου δημοτικου σχολείου Παγκρατίου!

καλο βραδυ και τα λεμε σε επόμενο ποστ.

wilma είπε...

Ψηφιακε μαθητή γειά σου! Επειδή βλέπω ότι το θέμα της παιδείας έχει καλυφθεί πλήρως, θα ήθελα να ασχοληθώ με μια άλλη παράγραφο της επιστολής σου. Είπες ότι η μαμά της Ελενίτσας θεωρεί ότι ο μπαμπάς σου μοιάζει με τον Χάρισον Φορντ. Επειδή τελικά αυτό είναι το ζουμί της επιστολής, εγώ θέλω να βοηθήσω την κατάσταση και παρόλο που σου είπαν να μην ανακατεύεσαι, θεωρώ ότι πρέπει να έχεις μια άποψη, προώθησέ μου σε παρακαλώ μια φωτογραφία του μπαμπά σου για να σου λύσω όλες τις απορίες.
Με αγάπη η μαμά του Νάντο.

Ψηφιακός_Μαθητής είπε...

Αγαπητή κυρία Μαριλένα

Μάλλον ένα παιδί σαν και μένα θα βαριότανε. Ίσως και όχι.

Όμως δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι γιατί πάμε στο σχολείο.
Μπαμπά νομίζω ότι ήρθε η ώρα να ... "ανακατευτείς".

Άλλωστε, ακόμα και για ένα "ψηφιακό παιδί" σαν και μένα, είναι αργά. Είναι 11.15, ώρα να πάω για "ύπνο".

irlandos είπε...

@ nikiplos

Νομίζω ότι, άθελά σου, έγραψες κάτι που ενόχλησε τη Μαριλένα. Τουλάχιστον έτσι φαίνεται. Αντιλαμβάνομαι ότι το έγραψες ειρωνικά αυτό το "Καλά κάνει και στο Παγκράτι δεν υπάρχει δασκάλα".

Όμως εσένα και εμένα δεν μας καίει το θέμα ενώ τη Μαριλένα προφανώς την καίει και την παρακαίει. Είναι σίγουρα αλλιώς όταν υποφέρει κάποιος από ένα πρόβλημα.

Φιλικά,

Ιρλανδός

nikiplos είπε...

Προφανώς εννοείται ότι το έγραψα ειρωνικά... επίσης πριν η ίδια η Μαριλένα το πει, είχα καταλάβει ότι υπάρχει πράγματι η Δασκάλα, αλλά λείπει για χψ λόγους όπως προσπάθησα να ειρωνευτώ το Δντή, που επικαλείται άνωθεν των δικών του δυνάμεων... πχ οργανόγραμμα κλπ


εξίσου η ειρωνία πήγαινε και στο Ελληνικό "ότι μπορούμε κάνουμε"...

(αποκρύπτοντας το: Από έργα θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μην αλλάξει τίποτε και ακουστεί το όνομά μας, φθάνει να παραμείνουμε εμείς Διευθυντές και προϊστάμενοι... )

Απο το ΥπΠαιδ.κΘ έχω περάσει ευτυχώς ανεπιστρεπτί, ως καθηγητής πληροφορικής και όταν αντελήφθηκα τα καθέκαστα την έκανα αλλά γαλλικά... Είναι μακρύς ο κατάλογος της σαπίλας, σε ένα υπουργείο που πηγαίνουν οι "δόκιμοι" πολιτικοί...

Ένα τελευταίο σχόλιο αν μου επιτρέπεται από τον ιδιοκτήτη του ιστολογίου... όσες φορές δίδαξα, ποτέ δεν είχα την αίσθηση ότι είναι τα παιδιά "κάποιου άλλου", αλλά αυτόνομοι άνθρωποι, που δεν πρέπει να φοβηθούν την νέα τεχνολογία και να την μάθουν σωστά και όχι από το παράθυρο...

Τώρα αν όλοι, επίσημη πολιτεία, γονείς (πράγματι), "x-συνάδελφοι" κλπ θέλουν την παιδεία baby siting αυτό είναι άλλου ιερέως ευαγγέλιον...

irlandos είπε...

@ Μαριλένα

Αγαπητή Μαριλένα,

Λυπάμαι ειλικρινά για την ενόχληση που σου προκάλεσε αυτό το μπλογκ και ένα σχόλιο σε αυτό.

Είμαι απολύτως βέβαιος ότι ο nikiplos δεν είχε καμία πρόθεση να σε θίξει. Όπως φαίνεται καθαρά από τα posts του, είναι ένας ευαίσθητος άνθρωπος και ευγενικός μπλόγκερ.

Πιστεύω ότι στην προκειμένη περίπτωση, η φράση του nikiplos "Καλά κάνει και στο Παγκράτι δεν υπάρχει δασκάλα", ήταν σαφώς ειρωνική, διότι δεν συμφωνεί με κάτι τέτοιο.

Αυτό το τελείωμα του σχολίου σου "καλό βράδυ και τα λέμε σε επόμενο ποστ" με στεναχώρησε, με "πόνεσε".

Παρακαλώ δέξου τη συγγνώμη και τις εξηγήσεις και μην "φεύγεις" από τα σχόλια. Ασφαλώς και θα είσαι ευπρόσδεκτη όποτε εσύ θέλεις, αλλά παρακαλώ ας κλείσει το θέμα αυτό εδώ.

Λυπάμαι και πάλι ειλικρινά για ότι έγινε.

Πάντα φιλικά,
Ιρλανδός

Μαριλένα είπε...

προφανώς κατάλαβα λάθος.
ζητώ συγνωμη και απο τους δυο σας
(το θεμα προσωπικά με πονάει πολύ και αδυνατώ μάλλον να κατανοήσω την ειρωνία).

όπως και να 'χει, δεν ειχα σκοπο να θιξω κάποιον, απλώς, όταν πρόκειται για το συγκεκριμένο θέμα, χάνω και το χιουμορ και την αυτοσυγκράτηση μου.

να ειστε καλά,
καλο σας βραδυ.

So_Far είπε...

@ Ψηφιακέ μαθητή,

δεν έχει μόνο αυτά το λινκ , έχει και ένα ζήτημα με τα 'Μαθηματικά' όπως τα αντιλαμβάνεται το βιβλίο της β' Δημοτικού

Θεωρώ ότι αν και ψηφιακός μαθητής τοποθετήθηκες πολύ σωστά στο θέμα των διδακτορικών. Έχεις μέλλον εσύ , φαίνεται !
Καλή σου μέρα μικρέ ψηφιακέ μαθητή !

ΥΓ μα καλά στο απομακρυσμένο Παγκράτι δεν υπήρχε δασκάλα; Έλεος
τέτοιο χάλι ..

Ψηφιακός_Μαθητής είπε...

Καλημέρα σ' όλους.

Χθες το βράδυ, λυπήθηκα πολύ που έγινε αυτή η παρεξήγηση.

Μου θήμησε την παρεξήγηση ανάμεσα στον μπαμπά μου και το φίλο μου τον Απόστολο:

Πριν σας πω τι έγινε τότε, να σας πω ότι για τον μπαμπά μου υπάρχουν κάποια πρόσωπα που είναι "ιερά", όπως ο Δαρβίνος και η Τζούλια Ρόμπερτς (τα αναφέρω με σειρά παλαιότητας και όχι με σειρά σπουδαιότητας).

Ο φίλος μου ο Απόστολος λοιπόν, χωρίς να ξέρει αυτόν τον κανόνα -και το κυριότερο χωρίς να ξέρει τον Δαρβίνο- ρώτησε μια μέρα που άκουσε το όνομα αυτό από εμένα "Ποιος είναι αυτός ο Δαρβίνος ?"

"Ποιος είναι αυτός ο Δαρβίνος ?"
Τρεις μήνες έχει να ξανάρθει στο σπίτι μας ο Απόστολος. Φαντάσου να είχε πει κάτι για τη Τζούλια Ρόμπερτς: θα τον ξαναέβλεπα στο Λύκειο !

Τι να γίνει, παρεξηγήσεις συμβαίνουν και θα συμβαίνουν. Μ' αυτά και με κείνα όμως, δεν απαντήθηκε το ΠΟΛΥ σημαντικό σχόλιο της κυρίας Βίλμα.

Απαντώ αμέσως:

Ψηφιακός_Μαθητής είπε...

Αγαπητή κυρία Βίλμα,

Χαίρομαι που εσείς καταλάβατε που είναι το ζουμί της επιστολής μου προς τον υπουργό Παιδείας. Ίσως να να το κατάλαβε και ο ίδιος ο υπουργός.

Λοιπόν, κυρία Βίλμα, ο μπαμπάς μου έχει για χόμπυ του τη φωτογραφία. Που σημαίνει ότι, εκτός από κάτι ακαταλαβίστηκες φωτογραφίες που βγάζει, βγάζει και χιλιάδες φωτογραφίες από τις διακοπές, τις εκδρομές, τα πάρτυ ...

Αλλά όπως συμβαίνει με όλους τους φωτογράφους, "φωτογραφίζει, αλλά δεν φωτογραφίζεται"!

Δεν έχω λοιπόν φωτογραφία να σας στείλω. Μπορώ όμως να σας τον περιγράψω. Η περιγραφή αυτή θα γίνει αφού τελειώσω τη συζήτηση που έχω μαζί του για το ποσό που θα είναι το χαρτζιλίκι μου φέτος. Το θέμα αυτό συνδέεται με το τί θα σας γράψω (ακούς μπαμπά ?).

Επίσης, υπάρχει και κάτι άλλο από το οποίο εξαρτάται η απάντησή μου:
Ο Νάντο έχει PlayStation ?

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

- Πού θα τη βρούμε τη Χούλκ καλέ μου που δεν έχει λινκ το ονοματάκι της..

- Σ' αρέσει...δε σ' αρέσει..... έτσι είμ' εγώ.....
;-))))

Καλημέρααααα!!!!!!!!!!!!!

ΚΑΙ Φιλί ΚΑΙ Γλαρένιες αγκαλιες

wilma είπε...

από εδώ είναι καλά τα πράγματα: έχουμε Playstation!!!!!

Ψηφιακός_Μαθητής είπε...

@ φύρδην μίγδην

Αγαπητή κυρία Γλαρένια,

Θα σας βοηθήσω: Για το λινκ για τη Χουλκ κλικ εδώ

Για τα φιλιά: Εμείς τα αγόρια καθώς μεγαλώνουμε, δεν θέλουμε να μας φιλάνε και να μας αγκαλιάζουνε, ούτε να μας λένε "ζουζούνι" και άλλα τέτοια.

Ο μπαμπάς μου λέει ότι αργότερα αυτό θα αλλάξει και θα τα ξαναθέλουμε τα φιλιά. Ααα ναι, μού είπε να σας πω και ότι εκείνος ευχαριστεί.

Ψηφιακός_Μαθητής είπε...

@ Wilma

Αγαπητή κυρία Βίλμα,

Κι εδώ τα πράγματα είναι καλά.
Παρακαλώ, στείλτε γρήγορα φωτογραφία (του PlayStation, όχι δικιά σας).

Ψηφιακός_Μαθητής είπε...

Αγαπητή κυρία "Σοφαρίνα",

Αυτό για το βιβλίο των Μαθηματικών της Β' Δημοτικού, όσο κι αν έψαξα δεν το βρήκα στη συγκεκριμένη ηλεκτονική διεύθυνση. Μήπως θα μπορούσα να έχω κάποια παραπάνω βοήθεια παρακαλώ ?

Spy είπε...

Αγαπητέ Ιρλανδέ,
Θα ήθελα να σας πω πόσο πολύ μου άρ...

ΠΑΦ!!!
(σφαλιάρα)

Ιρλανδέ (σκέτο):
Πρόσεξα ότι αναφέρθηκες στο άτομό μου (εννοώ στα pixel μου). Πρόσεχε, διότι σε παρακολουθώ. Μην υπερβείς τα εσκαμμένα! Αν νομίζεις ότι ο spy κάνει κουμάντο τελικά, είσαι πολύ γελασμένος... Απλά διαδίδει φήμες ότι πεθανα για να κάνει ότι γουστάρει... Να χαίρεσαι το ψηφιακό σου τέκνο. Ελπίζω να μου μοιάσει όταν μεγαλώσει.

THE BLOG

Ψηφιακός_Μαθητής είπε...

@ so_far

Ααα εντάξει μόλις το βρήκα:
16 Νοεμβρίου 2006.

Πολύ σωστά τα λέει !!!
Το βιβλίο λέγεται "βιβλίο Μαθηματικών" διότι εκτός από ασκήσεις αριθμητικής, περιέχει και ασκήσεις σαν κι εκείνην που είδα στο μπλογκ (δηλαδή εξισώσεις με πολλές μεταβλητές !!) καθώς και ασκήσεις γεωμετρίας (ΝΑΙ, ΝΑΙ καλά διαβάσατε, να βρουνε τα εφτάχρονα παιδιά την περίμετρο διαφόρων σχημάτων). Τρελαθήκαμε εντελώς δηλαδή.

Να πάμε από το "Λόλα να ένα μήλο" που μάθαινε ο μπαμπάς, σε τέτοια πολύπλοκα θέματα.

Καλά είπα εγώ ότι πριν τελειώσουμε το λύκειο θα πάρουμε κι ένα διδακτορικό στην πυρηνική φυσική...

irlandos είπε...

@ spy

Αχ αγαπητέ κατάσκοπε, αυτά τα ψηφιακά μας τέκνα ...

Πάει αυτονομηθήκανε εντελώς...

Υ.Γ. Με γεια το νέο avatar

Χουλκ είπε...

Καλημέρα και πάλι.
Αγαπητέ Ιρλανδέ και Υιέ,
ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια για το μπλόγκ μου. Χρωστάω μια εξήγηση γιατί το όνομά μου δεν είχε λινκ.
Για πρώτη φορά, αφότου ξεκίνησα να σχολιάζω σε διάφορα μπλόγκια(και δεν είναι και πολύς καιρός, το δικό σας μπλογκ δε με άφηνε να κάνω σχόλιο αν δεν ανέφερα κάποιο λογαριασμό google/blogger (μου βγάζει κάποιο περίεργο σχόλιο). Ετσι, και μια που το blog μου το τηρω στο wordpress, αναγκάστηκα να ανοίξω ένα λογαριασμό στο blogger για να μπορέσω να προχωρήσω.
Είμαι νέα ακόμα στα μπλογκικά και δεν ξέρω να ξεπερνάω τις κακοτοπιές. Που θα μου πάει; θα μάθω.
Συγγνώμη για την αναστάστωση.
Και πάλι ευχαριστώ.

irlandos είπε...

Καλημέρα.

Αγαπητή Χουλκ, απαντώ εγώ διότι Κυριακή πρωί το πνευματικό μου τέκνο (και το φυσικό επίσης) κοιμάται ακόμα.

Και εγώ μαθαίνω -όσο μπορώ- τα μπλογκικά, αν και η παροιμία λέει "You can’t teach an old dog new tricks" !!

Φιλικά,
Ιρλανδός

Ψηφιακός_Μαθητής είπε...

Τελικά, η καλή μέρα δεν φαίνεται από το πρωί. Ο μπαμπάς μου (αφού είδε την όμορφη ανατολή) του καρφώθηκε η ιδέα να πάμε εκδρομή.

Αλλά τελικά νομίζω ότι αυτή θα είναι μια ... σπιτήσια Κυριακή.

τo τέρας της «αμάθειας» είπε...

χα χα χα χα χα χα

...κι εκείνος δεν απήντησε! (για τον κο Υπουργό λέω...)
Μάλλον "Δεν ανακατεύεται στο θέμα αυτό"!

Καλό μήνα σε σένα και στον ψηφιακό γιό-μαθητή" σου! (...και το αλεπουδάκι 110!!!)

BUTTERFLY είπε...

Καλημερα Ιρλανδε και ψηφιακο τεκνο!
Αν μοιαζεις στον πατερα σου και ο πατερας σου στο Χαρισον Φορντ, εχεις ολα τα φοντα για να διαπρεψεις!

Τωρα, παρολο που ξερω πως το μπλογκ αντιμετωπιζει με χιουμορ τις καθημερινες παρανοϊκες καταστασεις που ζουμε, εχω να δηλωσω με μεγαλη σοβαροτητα οτι ειμαι απολυτως υπερ της αποσυνδεσης του Λυκειου απο τις εξετασεις για το Πανεπιστημιο...

Εχοντας λοιπον ξεκαθαρισει αυτο, και εχοντας την ελπιδα οτι καποτε θα μπορεσω να αποκτησω εκεινο το πτυχιο Πυρηνικης Φυσικης που παντα ειχα απωθημενο, αιτουμαι Ψηφιακε Μαθητη, μολις τελειωσεις το Λυκειο και μαζι το Διδακτορικο σου, να αναλαβεις να με προγυμνασεις...με το αζημιωτο φυσικα!

Fegia είπε...

Ενα από τα πιο σοβαρά θέματα που - με τόσο γλαφυρό τρόπο θίγεις - είναι εκείνο με το βάρος της σχολικής τσάντας...
Είναι έγκλημα να φορτώνονται τέτοιο βάρος μικρά παιδιά και μάλιστα όταν αυτό το βάρος είναι σε αντίστροφη σχέση με την ποιότητα του περιεχομένου.

Καλό σου μήνα.

irlandos είπε...

@ Τέρας,

Απαντώ εγώ, διότι ο "ψηφιακός μαθητής" ως παιδί μορεί να φοβηθεί το ... τέρας ! (χα χα χα)

Ευχαριστώ για τις ευχές,
Με γεια το νέο Avatar
και καλά να περάσεις στο πάρτι σου.



@ butterfly

Και εγώ δε διαφωνώ με την αποσύνδεση εξετάσεων και εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Επίσης, θεωρώ ως βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, τη μία παραπάνω τάξη στο Γυμνάσιο.
Διαφωνώ όμως με τις συνεχείς αλλαγές και τους πειραματισμούς. Πάνω που τα παιδιά προσαρμόζονται σε ένα σύστημα, αυτό αλλάζει. Και φυσικά οι μαθητές (και οι γονείς τους!)αποδιοργανώνονται. Έχουν γίνει τόσες αλλαγές σε συστήματα εξετάσεων (Πανελλήνιες, Πανελαδικές, δέσμες κλπ), στα βιβλία και στα διδασκόμενα μαθήματα, ώστε ο κάθε υπουργός να θεωρεί απαραίτητο να κάνει τους δικούς του αυτοσχεδιασμούς (φυσικά, "στου κασίδη το κεφάλι").



@ fegia

Χαίρομαι που συμφωνούμε σ' αυτό. Ξέρεις, τις δύο τελευταίες μέρες έχω βαρεθεί να βλέπω στα δελτία ειδήσεων, το πόσο ακριβαίνουν τα σχολικά είδη (και άλλες τέτοιες, σωστές πλην όμως κοινότυπες διαπιστώσεις). Μόνο σε ένα δελτίο ειδήσεων είδα αναφορά στο πρόβλημα αυτό: εκεί, ο ορθοπαιδικός που μίλησε είπε ότι το βάρος της γεμάτης σχολικής τσάντας δεν πρέπει να ξεπερνά το 10 - 20 % του βάρους του παιδιού. Δηλαδή για ένα παιδί με βάρος ~25 κιλά, η τσάντα θα έπρεπε να ζυγίζει 2,5 - 5 κιλά. Αυτό δεν ισχύει: Η σχολική τσάντα ζυγίζει τουλάχιστον 6-7 κιλά, ήδη από την Α' Δημοτικού !!

island είπε...

Δεν σταμάυησα να γελάω. Εμείς τότε βγάζαμε το σχολείο χωρίς ούτε μια ώρα φροντηστήριο και τώρα τα παιδιά ξεκωλόνονται(και οι γονείς γαμιούνται να καλύψουν) από το πρωί ως το βράδυ με τα φροντηστήρια. Πολλά τα λεφτά τα οποία δεν διαθέτω οπότε το θέμα δεν με ενδιαφέρει.

Ένας πρώην παραγωγός του μπεστ είχε πει κάποτε πως όποιος αναλαμβάνει υπουργός παιδείας θέλει να αφήσει και το στίγμα του. Μόνο που αυτό γίνεται λεκε΄ς από σπέρμα. Συνεπώς αναρωτιέται: Γιατί γαμάνε όλοι την παιδεία. Μάλλον επιδή είναι πολλά τα λεφτά. Και θα γίνουν ακόμα περισσότερα με τα Γέιλ που θα ανοίξουν στην κάτω ράχη.

Καλησπέρα. Σπαρταριστό το γράμμα...

gyristroula2 είπε...

Ωραία τα λέει ο ψηφιακός μαθητής, αν και όπου να 'ναι θα έρθει ο φτηνός υπολογιστής κι όλα τα βιβλία του θα είναι ψηφιακά και θα νοσταλγήσει αυτή την καλή προπόνηση στην άρση βαρών.
(Να πεις στον μπαμπά σου τον Ιρλανδό να σου πάρει μια σάκκα με ρόδες ή να φέρει ένα ξωτικό από την πατρίδα του να στην κρατάει, γιατί αυτό το βάρος της γνώσης θα σε συνθλίψει, κακόμοιρο.)

irlandos είπε...

@ island

Βλέπω ότι το καταφχαριστήθηκες το γράμμα του "ψηφιακού μαθητή".


@ gyristroula2

Λες να' ρθει τόσο γρήγορα ο φθηνός υπολογιστής στα ελληνικά σχολεία ?

Προσωπικά δεν το πιστεύω. Μακάρι να τον έχουν τα εγγόνια μου (εαν αποκτήσω) και πάλι καλά θα είναι!!

Ναι, ο γιος μου (ο κανονικός, όχι ο ψηφιακός) τέτοια σάκκα έχει. Όμως επειδή τα πεζοδρόμια είναι γεμάτα σκυλόσκ@τ@, αναγκάζομαι να την κουβαλώ εγώ κάθε πρωί (έτσι γλιτώνω έναν κόσμο λεφτά που αλλιώς θα τα έδινα στα γυμναστήρια).

gskastro είπε...

Ψηφιακέ γιε του φίλου Ιρλανδού πες στο μπαμπά σου ότι ο ψηφιακός γιος του είναι πολύ ευρηματικός. Μας κάνει και γελάμε με τραγικές καταστάσεις.
Πες του επίσης να είναι καλά από το φίλο του gskastro

Ψηφιακός_Μαθητής είπε...

@ Kastro

Ευχαριστώ πολύ. Θα του το πω και θα χαρεί.

Του είπα ήδη τα χαιρετίσματα. Χαιρετισμούς κι από εκείνον.

faraona είπε...

Πολυ ωραιο ποστ Ιρλανδε!
Τ ακουτε κυριε Υπουργε τ ακουτε η το παιζεται κωφος?

Τα ερμα τα παιδακια τι τραβανε!
Κι οι γονεις?Αυτοι κι αν τραβανε!

την καλησπερα μου

irlandos είπε...

@ faraona

Χαίρομαι που σου άρεσε το post μου αγαπητή Φαραώνα.

Και τα παιδιά και οι γονείς, τραβάμε ζόρι. Και τελικά γιατί όλο αυτό ?

sonia είπε...

exeis ena taledo sto na mou ftiaxneis to kefi !!!

ta xairethsmata mou ston psifiako mathhth!

irlandos είπε...

@ sonia

Καλησπέρα Σόνια, ή μάλλον καλημέρα. Καλώς μας ξαναήρθες.

Χαίρομαι όταν μαθαίνω ότι έφτιαξα το κέφι κάποιων ανθρώπων.

Κάτι νύχτες σαν κι αυτήν εδώ, μακάρι να μπορούσα να φτιάξω και το δικό μου.

Να' σαι καλά,
Φιλικά,
Ιρλανδός

Ατίθασος ενήλικας είπε...

Δεν κατάλαβα, πέρα από cyber κάνεις και παιδιά ;
Τι νταλαβέρι πάλι είναι αυτό ;

irlandos είπε...

@ απατεώνες

Ναι, κάνω.
Το "νταλαβέρι" έχει ως εξής:
Εχω έναν πραγματικό γιο και έναν ...ψηφιακό γιο/μαθητή για τις ανάγκες αυτού του post (βλέπε προηγούμενα σχόλια).

Spy είπε...

Χάλια λέμε.
Μαύρα χάλια.

Silia είπε...

"...Το παιδί και το παχύδερμο...."
------------------------
Α χα χα χα χα !!!!....
Νά' σαι καλά ... Με έκανες και γέλασα .... Ακούς εκεί ... "το παχύδερμο" ...
Silia

pendulum είπε...

αγαπητό μου παιδί,διάβασα με μεγάλη προσοχή το γράμμα σου και ομολογώ πως έμεινα άφωνη από την προσεκτική σύνταξη των προτάσεων-αν και τα θεωρητικά δεν είναι ο τομέας μου.θα σου έβαζα και μια εξισωσούλα να δούμε το μαθηματικό σου υπόβαθρο μα δεν είναι επί του παρόντος..
έχω την εντύπωση πως οι τελευταίες κυβερνήσεις,έχουν απώτερο σκοπό , το να παραγουν όλο και περισσότερους αμόρφωτους,γι αυτο και ανεβάζουν το επίπεδο.
οι δε γονείς,άθελά τους ή μη, κάνουν τρομερά λάθη ικανοποιώντας αυτούς τους σκοπούς.φορτώνουν τα παιδάκια με χίλιες δυο δραστηριότητες προσπαθώντας να ικανοποιήσουν τα δικά τους ανικανοποίητα.
"εμένα το παιδί μου ,κάνει 3 γλώσσες και πιάνο","το δικό μου το παιδί,κάνει κολύμπι και μπαλέτο και πήρε και αριστείο", "το δικό μου , πετάει"
μακάρι κάποτε,όλα τα παιδάκια που φοιτούν στο ελληνικό σχολείο να καταλάβουν πως η γνώση προσφέρεται για τη γνώση καθεαυτή και όχι με ανταλλάγματα,βαθμούς και πτυχία.
γι αυτό τον σκοπό,δεν χρειάζονται κουρασμένοι εκπαιδευτικοί, γερασμένοι πολιτικοί και καβαλημένοι γονείς.
είναι αρκετά μερικά βιβλία,αριθμοί και λόγια..
καλησπέρα Ιρλανδέ και παιδί του Ιρλανδού
υγ.περιττό να σου πω,πόσο ταλαιπωρήθηκα για να αφήσω αυτό το σχόλιο..μόνο σωματικός έλεγχος δεν μου έγινε..ας είναι..:)

Ψηφιακός_Μαθητής είπε...

Κύριε Spy,

Θα επαναλάβω τα λόγια του μπαμπά μου, που σε συμπαθεί πολύ:
"Πίσσα στα κόκαλα εκείνου που ανακάλυψε το deadline".
Α ναι και καλή δύναμη.



Κυρία Silia,

Γράφουμε πολλά αστεία με τον μπαμπά μου και όλοι γελάνε. Δυστυχώς όμως, στην περίπτωση αυτή, γελάει και το παχύδερμο ("γελάει με όλους εμάς και εις βάρος μας", λέει ο μπαμπάς μου).



Κυρία Νανά,

Καλώς ήρθατε στο μπλογκ του μπαμπά μου. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Για εκείνη την εξισωσούλα, όποτε θέλετε στη διάθεσή σας (εμείς οι μαθητές της Β' Δημοτικού, αρχίζουμε τις εξισώσεις από φέτος, ο μπαμπάς είναι πολύ θυμωμένος, βρίζει θεούς και δαίμονες και κυρίως το Υπουργείο Παιδείας).

Σωστά τα λέτε και για εκείνους τους γονείς που φορτώνουν εμάς τα παιδιά με πολλά άλλα μαθήματα και ξεχνούν ότι πρέπει και να παίζουμε!

Αυτό για τον παρολίγο σωματικό έλεγχο που λέτε, νομίζω ότι έχει σχέσει με τις δυσκολίες συνεργασίας του pathfinder με το bogspot.

Εκτός αν το μπλογκ του μπαμπά μου έχει αυτονομηθεί τόσο πολύ (σαν το μπλογκ του κυρίου Spy) ώστε να αρχίσει να κάνει και σωματικό έλεγχο στις κυρίες που έρχονται για να αφλησουν τα σχόλιά τους (LOL).

elf είπε...

Με έστειλε η Wilma που ορκιζόταν ότι θα μου αρέσει πάρα πολύ και φυσικά όπως πάντα είχε δίκιο.
Έξυπνο, εύστοχο, περιεκτικό και καλογραμμένο. Άσε που γέλασα πολύ.
Καλώς σε βρήκα, θα τα λέμε.

irlandos είπε...

@ elf

Καλώς μας ήρθες elf.
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Κι εγώ ελπίζω να τα λέμε, τώρα που βρεθήκαμε.

Η αγαπητή Βίλμα μου έχει κάνει καλή διαφήμηση. Την προμήθεια θα της τη δώσω αργότερα.

Φιλικά,
Ιρλανδός

pendulum είπε...

Καλημέρες παιδί του Ιρλανδού.Να ρωτήσω κάτι άσχετο τον μπαμπά σου;συμβολίζει κάτι το αβατάρ;ελπίζω να μην προβείτε πάλι σε σωματικό έλεγχο:)

Theogr ο κηπουρός είπε...

Η παρούσα αναφορά σκοπόν έχει όπως εκφράσει προς υμάς την ευαρέσκεια ημών δια την ακριβή καταγραφή των γεγονότων. Δια να μη γίνει κατανοητό εν κείμενο δεν χρήζει ορθογραφικών ατασθαλιών αρκεί η απλή διατύπωσις του εις άπταιστον Ελληνική γλώσσα.
Επιμύθιον: αν μιλάς σωστά Ελληνικά δεν πρόκειται να σε καταλάβει κανείς.
Όχι δεν θα μιλήσω από εδώ για το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Θα το κάνω με τον δικό μου τρόπο στον δικό μου χώρο. Ιρλανδέ να χαίρεσαι τον γιο σου, Ψηφιακέ μαθητή η κόρη μου είναι 20, φοιτήτρια με δικό τις σπίτι. Αν λέω δεν σου πάρει ο μπαμπάς το play station πολύ ευχαρίστως να σου την συστήσω.

aKanonisti είπε...

Εφυγα... γύρισα... και ακόμα να δω την φωτό του όμορφου πατέρα...
Τι συμβαίνει???
Ακόμα την επεξεργάζεσε στο photoshop???

χαχαχαχαχαχαχαχαχα

irlandos είπε...

@ nana**

Το εικονίδιο του avatar είναι παρμένο από ένα σχέδιο από το μεσαιωνικό βιβλίο του Kells, που είναι ένα από τα τρία αρχαιότερα βιβλία που υπάρχουν σήμερα στην Ιρλανδία. Το βιβλίο αυτό χρονολογείται στα τέλη του 8ου (κατ' άλλους αρχές 9ου) αιώνα και εκτίθεται στη βιβλιοθήκη του Trinity College, στο Δουβλίνο.

Μου έδωσες την ιδέα να γράψω γι' αυτό (και γενικότερα για την άλλη πατρίδα μου, την Ιρλανδία) σε μελοντικό post.



@ theogr κηπουρός

Σε βλέπω έτοιμο να οργανώσεις διαδικτιακό συνοικέσιο !! (χα χα).
Φοιτήτρια με δικό της σπίτι η κόρη σου ?
Κρίμα που ο γιος μου είναι πολύ μικρός...
Σε μερικά χρόνια πάντως να την ξαναδούμε την υπόθεση αυτή!
Προς το παρόν ο μικρός είναι σε ηλικία που δεν τον ενδιαφέρουν τα κορίτσια, ενώ για το PlayStation 3... είναι τρελαμένος.

irlandos είπε...

@ Ακανόνιστη

Επέστρεψες ωρέ Ακανόνιστη ??!!
Έρχομαι αμέσως προς το μπλογκότοπό σου. Μη φύγεις πάλι !

Για τη φωτογραφία, είπαμε "ο φωτογράφος φωτογραφίζει και δεν φωτογραφίζεται".

Πάντως, αν αυτό θα σε έκανε να ξαναεπιστρέψεις στα μπλογκς, τότε χαλάλι ...

Artanis είπε...

Χα,χα,χα,χα,χα,χα!!!
Μ' αρεσε το γραμματάκι, φίλε Ιρλανδέ, και πιο πολύ ακόμα, μου άρεσε η φωτό που το συνόδευε...Να είσαι καλά, μια χαρά τα λες...Ψυχραιμία, καλέ μου, ψυχραιμία...
(Πάντως ένα γερό μπινελίκωμα, γενικώς βοηθάει...)
Καλή Κυριακή να έχεις...

irlandos είπε...

@ artanis

Σαφώς και βοηθάνε τα μπινελικώματα (ιδίως αυτόν που τα λέει).
Χαίρομαι που σου άρεσε το "γράμμα του μαθητή".

Καλώς όρισες,
Φιλικά,
Ιρλανδός

eryx-t είπε...

Πολύ ενδιαφέρον το γράμμα προς τον υπουργό. Φωτίζει μάλιστα πολλές πτυχές.
Μα νομίζω πρέπει να γραφτεί και ένα γράμμα στο πρωθυπουργό, σε όλους τους πρωθυπουργούς δηλαδή. Και να ρωτάει την εξής απορία:

"Αγαπητοί κύριοι πρωθυπουργοί,
Μήπως θα μπορούσατε να πάψετε να διορίζετε υπουργούς παιδείας με μειοδοτικό (προσόντων) διαγωνισμό;"

irlandos είπε...

@ eryx

Λοιπόν τώρα που το λες αυτό, είχα σκεφτεί να κάνω ένα χιουμοριστικό post για τη ΔΕΘ και την ομιλία του Καραμανλή, αλλά δεν έχω τον αναγκαίο χρόνο για κάτι τέτοιο.

Σωστό αυτό για το "μειοδοτικό διαγωνισμό προσόντων" για τη θέση του Υπουργού Παιδείας - βλέπεις δεν θεωρείται και τίποτα σπουδαίο ως Υπουργείο !

Φιλικά,
Ιρλανδός

Spy είπε...

Να ξαναπεράσουμε κατά τον Οκτώβρη ή θα αναρτήσετε συντομότερα κάτι;
(αυτό ονομάζεται "πίεση της δημοσιότητας")

:P

irlandos είπε...

@ Spy

Αχ αγαπητέ μου Spy, οι τελευταίες μέρες ήταν αρκετά ζόρικες εργασιακά (κάτι μου λέει ότι θα με καταλαβαίνεις τώρα που θα το διαβάζεις αυτό) και δεν προλάβαινα να κάνω τίποτα (αυτό ονομάζεται "πίεση της εργασίας" !!)

Πάντως κάτι βρίσκεται στα σκαριά, που ελπίζω να σε αποζημιώσει για την αναμονή.

Να' σαι καλά αγαπητέ μου Κατάσκοπε,
(και κάνε σε παρακαλώ μια προσπάθεια να τον εγκαταλέιψεις αυτόν τον πληθυντικό),

Πολύ φιλικά,
Ιρλανδός

Spy είπε...

Σας καταλαβαίνω απόλυτα και σας συμπονώ βαθύτατα και ειλικρινά.

(για τον πληθυντικό παρακαλώ ξεχάστε το, είμαι ευγενής εκ γεννετής κατά(σ)κοπος εγώ... Άν ποτέ συναντηθούμε και δια ζώσης θα σας μιλήσω στον ενικό εφόσον το επιθυμείτε)

katerina είπε...

Διασκέδασα αφάνταστα. Και Ιρλανδέ σε παρακαλώ πρόσθεσε και την υπογραφή της κόρης μου στην επιστολή.