Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Καλά, εσύ αρρώστησες νωρίς ...



Έτσι είναι.
Όσοι αρρώσταιναν το καλοκαίρι, άντε και στις αρχές του φθινόπωρου, είχαν τις …ανέσεις τους:
Στα νοσοκομεία υπήρχε και χώρος και χρόνος και στοιχειώδης φροντίδα (εξετάσεις κλπ).
Τώρα, πάει κι ο χωροχρόνος …
Και τη φροντίδα την έχει φάει η μαύρη τρύπα.
Ο χαμός σας λέω.

Το λέω εκ πείρας:
Αρρωστήσαμε οικογενειακώς από τη νέα γρίπη.



Στο (ή σωστότερα στα) «Παίδων» γινόταν το «έλα να δεις».
Ή μάλλον, να μην έρθεις και να μην το δεις …
Καταλήξαμε στην … ιδιωτική πρωτοβουλία , στο «Μητέρα» με το αζημίωτο, βεβαίως βεβαίως (το τεστ της νέας γρίπης κοστίζει
150 ευρώπουλα + ακτινογραφία + κλπ = άστα να παν)

Θα πρέπει στο σημείο αυτό να επισημάνω ότι δυστυχώς, δεν πήγαμε στο «Ελπίς», του οποίου οι γιατροί και οι νοσηλεύτριες είναι διεθνώς γνωστοί για τις ικανότητες και τις επιδόσεις τους (στα αγγλικά, το «Ελπίς» γράφεται όπως προφέρεται, ενώ στα γαλλικά γράφεται «Elle pisse»).


Τέλος πάντων, μετά από ένα δεκαήμερο γουρουνογρίπης ( + κάτι επιπλοκές βρογχίτιδας + μία βρογχοπνευμονία) και αφού ήπιαμε δυο θάλασσες αντιβιοτικά και χρησιμοποιήσαμε δυο δάση σε χαρτομάντιλα, τώρα είμαστε εντάξει.

Δηλαδή όσο εντάξει μπορεί να είναι η ζωή κάποιου που ξαναγύρισε στη δουλειά του μετά από μια εβδομάδα απουσίας και βρήκε μιαν ατελείωτη λίστα e-mails που περιμένουν απάντηση!!



Σύμφωνα πάντως με τους ειδικούς, η κορύφωση της νέας γρίπης αναμένεται γύρω από τις γιορτές των Χριστουγέννων, οπότε κάντε το εμβόλιο και μην ακούτε τις μπούρδες που σας σερβίρουν για «φοβερές και τρομερές» παρενέργειες …
Η νέα γρίπη έχει ήδη αρκετά θύματα (ήδη 34 στην Ελλάδα), και εκτός αυτού είναι φοβερή ταλαιπωρία. Δυστυχώς εγώ δεν πρόλαβα να κάνω το εμβόλιο – το είχα αποφασίσει, αλλά με πρόλαβε ο ιός (του υιού μου).

Άντε, όσο προλαβένετε!

Αλλιώς σας εύχομαι …
Merry Christmas and a happy new flu



23 σχόλια:

Green_revenger είπε...

Αναγκαστικά, κι'αφού ευχηθώ από καρδιάς σιδερένιοι όλο σας, θα διαφωνήσω κάθετα μαζί σου ως προς τον εμβολιασμό.
Πρόκειται για μια γρίππη-απάτη (κατασκεύασμα) και για ένα εμβόλιο ακόμα μεγαλύτερη απάτη.
Μακρυά από μένα οι θεωρίες συνωμοσίας, εδώ όμως το πράγμα βρωμάει από χιλιόμετρα. Σε παραπέμπω στις δηλώσεις της υπουργού υγείας της Φινλανδίας (φημισμένης γιατρού μικροβιολόγου), στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης του Καναδά, στη μήνυση της κυβέρνησης της Γαλλίας εναντίον φαρμακοβιομηχανιών Baxter και Roche & Pharma, στις υπόγειες διαδρομές μεταξύ φαρμακοβιομηχάνων και ΜΜΕ για την δήθεν θανατηφόρα πανδημία, στον βασικό μέτοχο της αμερικάνικης φαρμακοβιομηχανίας (που τυγχάνει κολλητάρι του Bush) πρώην υπουργό άμυνας των ΗΠΑ και τέλος στο εξής : θα γνωρίζεις βέβαια πως στις ΗΠΑ (προσωπική εμπειρία) δεν σ'εμβολιάζουν αν δεν υπογράψεις πρώτα δήλωση απαλλαγής κάθε ευθύνης της φαρμακευτικής εταιρίας για τυχούσες παρενέργειες.
Όλα αυτά κάπως μου βρωμάνε.
Δες και δύο ενδιαφέροντα links

http://www.a-po-drasi.gr/?p=613
http://agioianargyroi-neaepoxh.blogspot.com/2009/12/blog-post_07.html

Το δεύτερο είναι γραμμένο (και ερευνημένο) από σοβαρότατο καρδιοχειρούργο.

Και πάλι σιδερένιοι
g r

aKanonisti είπε...

Φαντάζομαι ταλαιπώρια....
Εγώ πήγα για άλλο λόγο στο νοσοκομείο... και φρίκαρα από τον κόσμο..και την υστερία....
Την γρίπη μάλλον την πέρασα.... σχετικά εύκολα... αν και τσιγκουνεύτηκα να δώσω τα 200 ευρώπουλα... για να το σιγουρέψω...

Καλή ανάρρωσηηηηηηη !!!!!

manetarius είπε...

Ωχ... περαστικά!
Διαφωνώ με το εμβόλιο... βασικά διαφωνώ με ότι διαθέτη μυτερή και κοφτερή βελόνα που μπαίνει στο κρεατάκι μου!! Μπρρρρρ... :Ρ

irlandos είπε...

@ green_revenger

Ευχαριστώ για τις ευχές.

Έχοντας ενημερωθεί πολύ σχετικά με το θέμα των εμβολίων και με τις σχετικές μου γνώσεις από τις πανεπιστημιακές μου σπουδές ως βοήθημα, έχω βγάλει τα συμπεράσματά μου. Ήμουνα αποφασισμένος να κάνω το εμβόλιο και θα το είχα κάνει αν δεν με προλάβαιναν ... τα γεγονότα.

Οι όποιες παρενέργειες αυτού του εμβολίου δεν είναι σημαντικότερες (στατιστικά) από εκείνες των εμβολίων για τις προηγούμενες εποχιακές γρίπες. Αντίθετα, οι επιπλοκές από τη γρίπη ("νέας" και "εποχιακής") μπορούν να είναι σοβαρές, ιδίως για τα άτομα με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.

Αντιπροτείνω τις εξής παραπομπές με ενδιαφέρουσες αναρτήσεις, καθώς και διάλογο, μέσω σχολίων:

http://atheofobos2.blogspot.com/2009/11/blog-post_14.html

http://atheofobos2.blogspot.com/2009/11/blog-post_18.html



@ akanonisti

Ευχαριστώ
Και σε εσένα ό,τι επιθυμείς (συγγνώμη που δεν σου έστειλα τις ευχές μου εγκαίρως, αλλά ένεκα ... η γρίπη - Και έχασα και το μπαζάρ του Ξεμπλογκαρίσματος, γμτ, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία)

Είσαι τυχερή που την πέρασες ελαφρά - τώρα έχεις κι εσύ ανοσία. Σε φιλώ άφοβα λοιπόν, LOL

Φιλικά,
Ιρλανδός

irlandos είπε...

@ manetarius
... γράφαμε την ίδια ώρα!!
Η συζήτηση για το εμβόλιο μπορεί να είναι ατελείωτη. Η δική μου άποψη είναι ότι αν κάποιος δεν πάσχει από κάποιο από τα νοσήματα που αποτελούν "επιβαρυντικό ιατρικό ιστορικό" (και αν δεν τον πειράζει να περάσει μία εβδομάδα με πυρετό, μύξες, μυικούς πόνους, εξάντληση, πονοκέφαλο κλπ) τότε δεν είναι απαραίτητο να το κάνει. Πάντως, στη δική σου κατάσταση, αν δεν το κάνεις, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή (καλό είναι να το κάνουν όλοι "οι γύρω" σου) - ρώτα τον γιατρό που εμπιστεύεσαι, αν δεν το έχεις ήδη ρωτήσει.

Για τη βελόνα, πώς κάνεις έτσι ...!! Τόσες φορές σε τρυπήσανε, ε άλλη μία ....

Φιλικά,
Ιρλανδός

apos είπε...

Περαστικά. Look at the bright side: ανέφελα Χριστούγεννα χωρίς γρίπες.

(πάλι καλά που το EΛΠΙΣ δεν είναι EL PAIS!)

Green_revenger είπε...

Ένα εμβόλιο, όπως σίγουρα θα γνωρίζεις, πριν κυκλοφορήσει ευρέως, υπόκειται σε εξαντλητικές δοκιμές και σε στατιστικές αντιστίξεις.
Τούτο, όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν συνέβει με το συγκεκριμένο. Με αποτέλεσμα, κι'επειδή έπρεπε οπωσδήποτε να πουληθεί, να δημιουργηθεί γύρω από τον Η1Ν1 μία απίστευτη εξστρατεία παραπληροφόρησης και σποράς πανικού.
Πάρε παράδειγμα το Tamiflu και τις συχνά καταστροφικές παρενέργειές του. Αυτό δεν δίδεται κατά κόρον ως ο από μηχανής Θεός;
Δεν διαφωνώ για τις ολέθριες επιπτώσεις που έχει ο συγκεκριμένος υιός σε άτομα με βεβαρυμένο ιστορικό παρελθόν. Ισχυρίζομαι απλά (όχι αβάσιμα δυστυχώς) πως είναι ένα παρασκεύασμα τεχνητό, το οποίο πλασσάρεται μανατζερίστικα (ευστοχότατα η αλήθεια είναι) και σπεκουλάρει ασύστολα πάνω στην άγνοια.
Τελευταίο νέο, το ινστιτούτο γενε-γεννετικής Pasteur στο Παρίσι εξέδωσε συμβουλευτική οδηγία, με την οποία αποτρέπει τις κυοφορούσες γυναίκες από τον εμβολιασμό.
g r

Green_revenger είπε...

Τώρα, αναφορικά με το blog atheofobos2, φρονώ ότι στην ουσία αναπαράγει (αντιθετικά) γελοίες ιστορίες συνωμοσίας, ιστορίες που τις διαβάζουμε για να γελάμε και μόνο.
Άλλωστε, οι μεγάλες χώρες εδώ και χρόνια αφανίζουν πληθυσμούς του Τρίτου Κόσμου (κυρίως της Αφρικής) χωρίς να χρειάζονται το νέο εμβόλιο.
g r

Artanis είπε...

Πολλά περαστικά...
Και καλές γιορτές επίσης (που πλησιάζουν...)
Σε φιλώ, πολλές καλημέρες...

IonnKorr είπε...

Φίλε Ιρλανδέ,

αν και το θέμα σου είναι η γρίπη με εντυπωσίασε φρικτά αυτή η φωτογραφία του μικρού που φιλά ένα χοίρο (ή γουρούνι)

Σκέπτομαι ποιός θα ήταν αυτός ο φωτογράφος που θα αποθανάτιζε το γεγονός αντί να εμποδίσει την πράξη.

Χώρια από το αποτροπιαστικό της υπόθεσης, η μεταφορά απροσδιόριστων μικροβίων εκατέρωθεν (με απρόβλεπτες συνέπειες, δεδομένης μίας κάποιας αποδεδειγμένης συμβατότητας μικροβίων μεταξύ τους) δεν είναι κάτι το άκρως επικίνδυνο?

elf είπε...

Περαστικά σας!

Κι εμείς μάλλον την περάσαμε, αν όχι αυτή, ό,τι άλλο κυκλοφορούσε. Από τα τέλη του Σεπτέμβρη μας πάει μία βδομάδα μέσα (στο σπίτι με πυρετό) μία έξω (ψαρεύοντας λοιπές ιώσεις).

Κι εγώ διαφωνώ με το εμβόλιο. Με τα εμβόλια για αρρώστιες τέτοιου τύπου στη Δυτική Ευρώπη, γενικά. Νομίζω πως προκαλούν περισσότερα προβλήματα απ' όσα λύνουν στο σύνολο του πληθυσμού. Τώρα, βέβαια, αν είσαι απ' τους τυχερούς και σου κάτσει η επιπλοκή...

Πάντως για τα Χριστούγεννα δεν προλαβαίνουμε να εμβολιαστούμε, θέλει 30-40 μέρες ώστε να δημιουργηθούν αντισώματα.

Οπότε, όπως και να 'χει, περαστικά μας!

VAD είπε...

Aντε,καθε εμποδιο για καλο,αποκτήσατε και ανοσία;
Περαστικά...

irlandos είπε...

@ apos
Ευχαριστώ.
(ως προς το "ΕΛΠΙΣ", είμαι σίγουρος ότι η ... "δόξα" του θα έχει φτάσει και ως την Ισπανία και την EL PAIS. Τουλάχιστον!)



@ Green_revenger
Δεν ήταν στην πρόθεσή μου να γράψω για το εμβόλιο. Σίγουρα το όλο θέμα έχει προβληθεί σε πολλά μπλογκς, περισσότερο ίσως από όσο πολλά άλλα "αμφιλεγόμενα" θέματα. Έχει μάλιστα συνδεθεί και με σενάρια συνωμοσίας, όπως και εσύ έχεις διαπιστώσει και επισημαίνεις από το πρώτο σχόλιό σου. Δυστυχώς, αυτά τα σενάρια, αλλά και η έντονη "μπουρδολογία" που τα συνοδεύει, έχουν μειώσει τις δυνατότητες για μια γόνιμη κριτική, προερχόμενη από τους επιφυλακτικούς ειδικούς.

Δυστυχώς, ο χώρος των φαρμακοβιομηχανιών είναι ένας χώρος στον οποίο υπάρχουν (και συγκρούονται) ισχυρά οικονομικά συμφέροντα. Και ας μην ξεχνάμε ότι λεφτά δεν βγάζουν μόνον όσοι προωθούν το εμβόλοιο. Λεφτά βγάζουν και οι φαρμακοβιομηχανίες που έχουν τα φάρμακα που θα πάρουν όσοι (από εκείνους που δεν έκαναν το εμβόλιο) νοσήσουν από τη γρίπη. Τα φάρμακα αυτά είναι πολλά, πάρα πολλά: από τα απλά αντιπυρετικά μέχρι τα αντιβιοτικά.

Μάλιστα, τα φάρμακα αυτά δεν είναι χωρίς παρενέργειες: Ο γιος μου, εξαιτίας της βρογχοπνευμονίας που τελικά έπαθε, πήρε (εκτός από τα αντιπυρετικά) ένα αντιβιοτικό, δύο εισπνεώμενα σπρέυ (το ένα κορτιζονούχο, το άλλο με στεροειδή) και ένα αντιβηχικό. Αν διαβάσει κανείς τις ενδεχόμενες παρενέργειες ΟΛΩΝ αυτών των φαρμάκων (όπως αυτές αναγράφονται στις οδηγίες τους), σίγουρα θα ... "εκτιμήσει" το εμβόλιο!

Νομίζω πάντως ότι εσύ κι εγώ μπορούμε να συμφωνήσουμε στην εξής διαπίστωση:
Όποιος σήμερα αποφασίζει να κάνει το εμβόλιο αυτό, αναλαμβάνει ένα ενδεχόμενο ρίσκο.
Ομοίως και όποιος δεν το κάνει!

Φιλικά,
Ιρλανδός

irlandos είπε...

@ Artanis
Ευχαριστώ για τις ευχές.
Ναι, οι γιορτές πλησιάζουν (πολύ απειλητικά, LOL)



@ IonnKorr
Η φωτογραφία αυτή φυσικά δεν είναι δική μου. Την βρήκα στο flickr. Νομίζω ότι αυτή η φωτογραφία αποδεικνύει πώς ξεκίνησαν όλα, με τη "γουρουνογρίπη" - αυτό το διαολάκι φταίει για όλα, χα χα χα.

Στα σοβαρά τώρα, δίκιο έχεις. Προσωπικά, δεν θα άφηνα το παιδί μου να κάνει κάτι τέτοιο. Πάντως, τα γουρούνια δεν είναι απαραιτήτως βρώμικα ζώα: κάποιο που τα διατηρούν ως κατοικίδια (pets) έχουν διαπιστώσει ότι - σε τέτοιες συνθήκες - είναι εξίσου καθαρά με τα σκυλιά ή τις γάτες.



@ elf
Το ζήτημα του εμβολίου, που άλλωστε δεν ήταν το θέμα αυτού του post, νομίζω ότι το συζητήσαμε ήδη αρκετά με τον Green revenger. Σίγουρα δεν το εξαντλήσαμε, αλλά εμείς μάλλον ... εξαντληθήκαμε συζητώντας το, χα χα.
Θα επαναλάβω απλώς ότι όποιος αποφασίζει σήμερα να κάνει το εμβόλιο αυτό, αναλαμβάνει ένα ενδεχόμενο ρίσκο.
Ομοίως και όποιος αποφασίζει να μην το κάνει!

Πάντως, δεν ισχύει το διάστημα που αναφέρεις. 10-15 μέρες χρειάζονται για να ανπτυχθούν τα αντισώματα μετά τον εμβολιασμό.



@ VAD
Δίκιο έχεις αγαπητέ VAD.
Το βέβαιο πάντως είναι ότι αν εγώ είχα τη δυνατότητα της επιλογής πριν από δυο εβδοκάδες, θα είχα κάνει το εμβόλιο. Όμως με πρόλαβαν οι εξελίξεις.


Φιλικά,
Ιρλανδός

So_Far είπε...

Περαστικά και σιδερένιοι οικογενειακώς Ιρλανδέ.
Γρίππη ήταν και πέρασε. Όσο για τις γιορτές θα λέμε χρόνια πολλά και θα φιλιόμαστε στον αέρα
Καλή σου μέρα !

irlandos είπε...

@ So_Far
Ευχαριστούμε Σοφαρίνα και καλώς επέστρεψες, έστω και για λίγο.

Το καλό είναι, όπως γράφει κι ο VAD, είναι ότι τώρα πια έχουμε ανοσία. Άρα δεν κινδυνεύουμε να περάσουμε τις γιορτές γριπιασμένοι.
Οπότε και φιλιά δεχόμαστε

Φιλικά,
Ιρλανδός

katrine είπε...

Συμφωνώ για το εμβόλιο. Το έχω ήδη κάνει εδώ και 25 ημέρες και όλα πάνε κατ ευχήν. Τελείως περαστικά εύχομαι καλέ μου Ιρλανδε και με το καλό οι γιορτές να σας βρουν με χαρά.

Τι λέτε τώρα, η κ. Ντίνα δίπλα απ το Μητέρα είναι?? Τι συμπτωση!!OMG!!!!

Καλημέρες έστω και με αυτή τη βαριά συννεφιά σήμερα

irlandos είπε...

@ katrine
Εδώ και 25 μέρες?
Εργαζόμενη στον τομέα της υγείας λοιπόν! Ευχές κι από εμένα για τις γιορτές - ό,τι καλύτερο!

Φιλικά,
Ιρλανδός

irlandos είπε...

44 σήμερα τα θύματα της νές γρίπης στην Ελλάδα ...

δεσποιναριον είπε...

Περαστικα βρε πουλακια μου ολα μαζι! Παντως πιο νωρις απο ολους αρρωστησε ο Κερμιτ!

Artanis είπε...

Χρόνια πολλά Ιρλανδέ μου, καλές γιορτές να έχετε...
Φιλιά πολλά από ΝΖ...

wilma είπε...

Αγαπημένε μου! άργησα να σου γράψω αλλά εγώ έχω άλλο ιο: αυτόν της δουλειάς.
Τεσπα, σήμερα που κοντεύουν πλέον να μπλοκάρουν όλα (επειδή κλείνουν οι εταιρείες) ευτυχώς μπορώ να σεργιανίσω.
Εγώ είμαι οπαδός της μανιταρίστικης λογικής καθότι σιχαίνομαι τις ενέσεις.(αυτή νομίζω ήταν και η μεγαλύτερη θυσία που έκανα ως μάνα: οι απανωτές εξετάσεις αίματος! η καισαρική δεν με απασχόλησε).
Χαιρομαι που επανήλθατε ομαδικώς κι ελπίζω να τα πούμε κι από κοντά για ποτό με elf και λοιπά εξωτικά ονόματα.

irlandos είπε...

@ Merci.
Πρώτος απ' όλους αρρώστησε εκείνο το γουρουνάκι στο Μεξικό ...


@ Artanis
Ευχαριστούμε, αγαπημένη Artanis.
Κάνει ζέστη εκειπέρα ?


@ Wilma
Να προσέχεις τούς τρεις ιούς:
1) τον ιό "της δουλειάς"
2) τον ιό της γρίπης που μάλλον (μ'άλλον) σε γυροφέρνει
3) κυρίως όμως να προσέχεις τον ... υιό σου !! Αυτόν να τον προσέχεις πάντα!


Φιλικά
Ιρλανδός