Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2009

Αποκλειστικό: Oι αρνητικές απαντήσεις που έλαβε ο Γιώργος Παπανδρέου από τους υποψήφιους υπουργούς

Η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου προς τους Οικολόγους να αναλάβουν τη θέση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, προκάλεσε πολλές και έντονες συζητήσεις. Ακόμα πιο έντονες όμως, ήταν οι συζητήσεις που προκάλεσε η αρνητική απάντηση που έλαβε από αυτούς.

Ωστόσο, αυτό που ο πολύς κόσμος δεν γνωρίζει, είναι ότι η περίπτωση αυτή δεν ήταν η μόνη: ο δαιμόνιος Ιρλανδός ρεπόρτερ-συνεργάτης αυτού του μπλογκ, είναι σε θέση να σας πληροφορήσει κατ' αποκλειστικότητα, για όλες τις προτάσεις που έκανε ο Πρωθυπουργός σε κόμματα και -κυρίως- σε ανεξάρτητους πολίτες.

Ήρθε λοιπόν η στιγμή να αποκαλύψουμε ότι, ο Γιώργος Παπανδρέου, πρότεινε στην Ένωση Κεντρώων να αναλάβει τον Οργανισμό Ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας. Επίσης, πρότεινε στη Γιάννα Αγγελοπούλου να αναλάβει το νέο Υπερ-υπουργείο Ανάπτυξης, Τουρισμού, Δημοσίων Έργων, Αθλητισμού, Νησιωτικής Πολιτικής και Πολιτισμού, αλλά εκείνη αρνήθηκε επειδή νόμισε ότι τής κάνει πλάκα στο τηλέφωνο ο Μητσικώστας!

Ξέρω όμως ότι αυτό που σας ενδιαφέρει περισσότερο, είναι να μάθετε για τους μπλόγκερς στους οποίους ο νέος Πρωθυπουργός της χώρας πρότεινε να αναλάβουν συγκεκριμένα υπουργεία. Επίσης, ξέρω ότι θέλετε διακαώς να μάθετε τους λόγους για τους οποίους αυτοί αρνήθηκαν.

Πρώτα λοιπόν απευθύνθηκε στην αγαπητή μπλόγκερ Sofia και της ζήτησε να αναλάβει το Υπουργείο Παιδείας, λόγω του επαγγέλματός της. Εκείνη αρνήθηκε. η απάντησή της δημοσιεύεται σήμερα και στο δικό της μπλογκ, και έχει ως εξής: «Δεν θέλω, δεν δύναμαι, δεν αντέχω! Άσε με πουλάκι μου, δεν ξέρω εγώ από αυτά τα πράματα»! Ωστόσο, παραλίγο να καμφθεί όταν ο Παπανδρέου τής αντέτεινε: «Γιατί ? Η Γκερέκου καλύτερη είναι ?»

Δυστυχώς, τελικά, αυτή η προσέγγιση δεν ευοδώθηκε και έτσι στεναχωρημένος ο Πρωθυπουργός, πρότεινε το Υπουργείο αυτό στoν Apos. Εκείνος όμως χωρίς καθόλου να διστάσει τού έβαλε ως όρο για να δεχθεί τη θέση αυτή, να έχει ως Υφυπουργό τη Mafalda.

Έτσι λοιπόν, το ίδιο αυτό Υπουργείο το πρότεινε στην pastaflora γιατί η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Άλλωστε, ο Γιώργος ήταν πεπεισμένος ότι μια μάνα-ρέιβερ θα ταίριαζε τέλεια στο προφίλ τής νέας κυβέρνησης. Η αγαπητή ιστοσαλονίστ πραγματικά τον ξάφνιασε καθώς δέχθηκε αμέσως και βάλθηκε να του αναλύει την αισθητική προσέγγιση του Υπουργείου της αλλά και (πήρε φόρα) ολόκληρης της κυβέρνησης. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, τελικά ... αρνήθηκε ο Πρωθυπουργός!

Μετά επικοινώνησε με την Artanis και της πρότεινε το Υπουργείο Εξωτερικών. Εκείνη όμως οργισμένη του είπε ότι μόνο το Υπουργείο Περιβάλλοντος ήταν διατεθημένη να δεχθεί, και κατόπιν τον άρχισε στα μπινελίκια! Κι έτσι ο Παπανδρέου σκέφτηκε να το προτείνει στους Οικολόγους (εδώ λοιπόν μαθαίνετε πραγματικά πώς ξεκίνησε αυτή η ιστορία!!)

Στη συνέχεια τηλεφώνησε στην akanonisti για να της προσφέρει το Υπουργείο Δικαιοσύνης για να εισπράξει μια τόσο ξεγυρισμένη τηλεσφαλιάρα, που ακόμα και το ακουστικό πόνεσε. Μετά, η akanonisti, σύμφωνα με την προσφιλή της συνήθεια, ξέσπασε σε τρανταχτά γέλια. Και φυσικά τού έκλεισε το τηλέφωνο!

Έπειτα αναζήτησε τον Spy για να τον κάνει Υπουργό Κλιματικών Αλλαγών. Αλλά, σύμφωνα με απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες, η ιδέα αυτή δεν προχώρησε γιατί αρνήθηκαν οι κλιματικές αλλαγές (ώρες-ώρες τίς πιάνουν κάτι πείσματα, βρε παιδάκι μου!). Οπότε, οι σύμβουλοι του Πρωθυπουργού, σκέφτηκαν ότι θα ήταν καλύτερα να αποφύγουν την όξυνση και αποφάσισαν να προτείνουν στον αγαπητό Spy το Υπουργείο Εργασίας. Όμως, παρ' όλο που ολόκληρο το πρωθυπουργικό επιτελείο τον αναζητούσε, αυτός ήταν άφαντος και στη θέση του βρήκαν την κόρη του που μόλις είχε επιστρέψει απ' το χωριό και δεν είχε ιδέα τι τής έλεγαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι και αυτός ο κύριος που έμοιαζε με τον κούνελό της.

Απελπισμένος ο Γιώργος Παπανδρέου, σκέφτηκε ότι τουλάχιστον η γλυκιά manetarius (που τόσο πολύ της αρέσουν τα ταξίδια) θα δεχόταν αμέσως το Υπουργείο Τουρισμού. Όμως έκανε λάθος. Διότι εκείνη άρχισε να του λέει για τα καθήκοντα της μητρότητας που έχει μπροστά της και κατέληξε ότι η μόνη περίπτωση να δεχθεί το Υπουργείο αυτό, ήταν να το μετακομίσουν στα νησιά Φίτζι.
Ο Πρωθυπουργός, αφού το καλοσκέφτηκε, της απάντησε ότι αν γινόταν αυτό, τότε θα πήγαινε εκείνος στο Υπουργείο Τουρισμού!

Όλοι πλέον υποδείκνυαν στον Παπανδρέου, ότι είχε έρθει η στιγμή να κάνει την ανατροπή με μια εντυπωσιακή επιλογή στελέχους από τις ΗΠΑ. Έτσι κι έγινε: εκείνος πρότεινε στο πολυτάλαντο Δεσποινάριον να αναλάβει ένα νεοσυσταθέν Υπερυπουργείο που θα περιελάμβανε τις υποδομές, τον πολιτισμό, την αρχιτεκτονική και την αστροφυσική. Το Δεσποινάριο δήλωσε ότι θα δεχόταν υπό τον όρο να γίνει το νέο αυτό Υπουργείο, ένας φιν-φον φορέας με στελέχη από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης, ζήτησε να έχει ως Υφυπουργό τη φίλη της την dolitsa. Ο Πρωθυπουργός τότε πήρε πίσω την πρότασή του (κυρίως γιατί δεν ήξερε τι είναι το φιν-φον και φοβήθηκε μην εκτεθεί) και σκέφτηκε να τοποθετήσει στο Υπερυπουργείο αυτό την πολυμήχανη So_far. Όμως δεν τη βρήκε, διότι εκείνη την ώρα, η So_far ήταν σε ένα λαγούμι στα βάθη ενός ρωσικού ορυχείου και δεν έπιανε το κινητό της.

Ένας άλλος Έλληνας του εξωτερικού στον οποίο σκέφτηκε να απευθυνθεί ο Γιώργος Παπανδρέου, ήταν ο Nikiplos, που ζει στο Παρίσι. Αρχικά, είχε αποφασίσει να του προσφέρει το Υπουργείο Υγείας, αλλά κατόπιν ωρίμου σκέψεως, τελικά άλλαξε γνώμη: «σιγά μην αφήσει αυτός το ωραιότατο Παρίσι για να ' ρθεί να εδωπέρα» είπε ο Πρωθυπουργός κι ύστερα κανόνησε και δεν του τηλεφώνησε, ούτε μια φορά!

Έτσι, μην ξέροντας τι άλλο να κάνει, πρότεινε το Υπουργείο Υγείας στην Anna-Silia, η οποία όμως ήταν ερωτευμένη και σιγά μην κάτσει να συζητήσει για κυβερνήσεις και άλλα τέτοια. Φυσικά και αρνήθηκε, μην σας πω δηλαδή ότι τον αγνόησε τελείως!

Εξαντλημένος και βυθισμένος στη δυστυχία που τού είχαν προκαλέσει όλες αυτές οι ατελέσφορες διαπραγματεύσεις, σκέφτηκε τότε να προτείνει το Υπουργείο Πολιτισμού στη Χρονοστοιβάδα. Όμως κι εκείνη αρνήθηκε, αποκαλώντας τον μάλιστα "Μαυρογιαλούρο" και "Θανασάκη"! Συνεχίζοντας, με όση επιμονή του είχε απομείνει, ο Πρωθυπουργός πρότεινε το Υπουργείο αυτό στη Valisia. Δυστυχώς και αυτή αρνήθηκε, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ενόσο μιλούσαν, εκείνη προσπαθούσε να του πουλήσει το Εgoϊste της Chanel ! (αυτό πλήγωσε τον Γιώργο, γιατί το θεώρησε ως προσβλητικό υπονοούμενο).

Κατόπιν, σειρά είχε το Υπουργείο Απόδημου Ελληνισμού, το οποίο κατά γενικήν ομολογία ανήκε δικαιωματικά στον VaD. Όμως, την ώρα που ο Παπανδρέου τού τηλεφωνούσε, στο Σουδάν είχε ισχυρή αμμοθύελα και έτσι ... "η τηλεφωνική σύνδεση δεν ήταν εφικτή".

Παρόμοιο πρόβλημα επικοινωνίας αντιμετώπισε ο Πρωθυπουργός και στην προσπάθειά του να μιλήσει με τον Eryx-t, στον οποίο ήθελε να δώσει το Υπουργείο Τύπου: του τηλεφώνησε αλλά "βούιζε", καθώς την ώρα εκείνη ο Eryx-t μιλούσε συνεχώς με κάποιον φίλο του (με ποιον μιλούσες βρε Eryx-t την ώρα που κορυφώνονταν οι διαβουλεύσεις για τα μέλη της νέας κυβέρνησης, ε?)

Έτσι, αντί Υπουργού Τύπου, ο Γιώργος Παπανδρέου σκέφτηκε ένα πιο ευέλικτο σχήμα που θα είχε έναν Κυβερνητικό Εκπρόσωπο με αυξημένες εξουσίες. Ή για την ακρίβεια μία εκπρόσωπο, την πασίγνωστη Wilma. Όμως, εκείνη αρνήθηκε, καθώς έχει άλλα σχέδια: ως γνωστόν η Wilma θέλει να γίνει ευρωβουλευτίνα και δεν συμβιβάζεται με ότι κι ό,τι εδώ στην Ελλάδα. «Ευρωβουλή θέλω» του είπε «κι άμα σ' αρέσει»!

Για το Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (μη γελάτε, υπάρχει όντως τέτοιο Υπουργείο στη νέα κυβέρνηση), ο Πρωθυπουργός σκέφτηκε την Βιολίστρια στη στέγη. Πρώτον διότι κατοικεί στην επαρχία και δεύτερον διότι του άρεσε το όνομα του μπλογκ της. Όμως και αυτή η προσπάθεια είχε άσχημη κατάληξη, καθώς η Βιολίστρια τον αποπήρε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ωραίο όνομα διάλεξες για αυτό το Υπουργείο. Να το χαίρεσαι. Χάρισμά σου!». Ως έσχατη λύση, τότε τής πρότεινε να συμπεριλάβει στο Υπουργείο αυτό και τις αρμοδιότητες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που τόσο πολύ θα την ενδιέφεραν, αλλά αυτή τίποτα. Ανένδοτη!

Το ίδιο αυτό υπουργείο το πρότεινε και στον Theo gr τον κηπουρό. Κι αυτός αρνήθηκε. Όμως επειδή αρνήθηκε τραγουδιστά, τον πείραξε λιγότερο!

Πραγματικό ράκος ο Παπανδρέου, τηλεφώνησε στον Κάστρο. Όχι στον Φιντέλ, στον gskastro, για να του προτείνει να αναλάβει τη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Αλλά όσες προσπάθειες επικοινωνίας κι αν έκανε, το κινητό του gskastro ήταν χαλασμένο και δεν ακουγόταν τίποτα.

Για τη Χουλκ, ο Πρωθυπουργός είχε σκεφτεί να δημιουργήσει ένα Υπουργείο Οικονομικών και Δημοσίας Τάξεως (οικονομικών, λόγω επαγγέλματος και δημοσίας τάξεως ως υπερηρωίδα). Αλλά μόλις η Χουλκ άκουσε την πρόταση, αρνήθηκε γελώντας και του είπε ότι θα γράψει την εμπειρία της αυτή, στο μπλογκ με τα ανέκδοτα που διατηρεί.

Τέλος, επικοινώνησε και με την elf για να της προσφέρει το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης. Οργισμένη η elf του έβαλε τις φωνές, μη συνειδητοποιώντας ότι η πρόταση αυτή ήταν ρουσφέτι που όφειλε στη Wilma: «Τι σκατοϋπουργείο είναι αυτό που μου δίνεις ? Τρελάθηκες εντελώς ?». Ο Γιώργος Παπανδρέου, που περιττό να το πούμε, ήταν ένα βήμα πριν τα βαριά αντικαταθληπτικά, της απάντησε: «Σκέφτηκα να σε βάλω στον ΟΠΑΠ, αλλά είσαι σκράπα στα στοιχήματα. Αυτό το Υπουργείο που σου δίνω είναι το τελευταίο από τα 25 της νέας μου κυβέρνησης»!
«Πάρε κι άλλα πέντε να μην στα χρωστάω» απάντησε η elf αποτελειώνοντάς τον.Αυτή είναι η ιστορία μιας μακράς σειράς από αρνήσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας κυβέρνησης από την οποία λείπουν οι μπλόγκερς (κι οι Οικολόγοι) και τη νευρική κρίση ενός Πρωθυπουργού, που συνειδητοποιεί τις δυσκολίες που συνεπάγεται η επιλογή νέων και άφθαρτων στελεχών.

Αφιερωμένη σε όλους εσάς

και σε όσους ξέχασα,

Φιλικά,

Ιρλανδός

22 σχόλια:

VaD είπε...

Μόλις γύρισα απ'την έρημο,διάβασα το...έγκυρο ρεπορτάζ σου!Ο vad ,φίλε Ιρλανδέ,ποτέ δε φόρεσε κουστούμι,ποτέ δε διεκδίκησε δάφνες εξουσίας,μια ζωή στην έδρα με την κιμωλία στο χέρι σαν μ@λ@κ@ς(το σαν τι τόθελα;:))πάντα με φόρμα εργασίας,έτσι και τώρα,αρνήθηκα μεν, αλλά του πρότεινα την ίδρυση υπουργείου Ξενιτιάς,Παιδείας και Πολιτισμού Ομογενών,το δεχθηκε,γέμισα τη βαλίτσα μου με φόρμες εργασίας,ο Βενιζέλος ειπε να στειλει ενα C130 να με πάρει,απάντησα,τέρμα τα περιττά έξοδα,και φεύγω με την πρωτη πρωινή πτήση για να μην...ορκιστώ:)))

Οσο για τη δυσκολία τηλεφωνικής επικοινωνίας,μέσα επεσες:((

Spy είπε...

Θα ήθελα να διορθώσω μια ανακρίβεια ώστε το ιστορικό αυτό ρεπορτάζ σας να μείνει ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές επίδοξων ρεπόρτερ(ς):

Ο official λόγος που απέρριψα την θέση στο Υουργείο κλιματικών αλλαγών ήταν επειδή ο λαοπρόβλητος ηγέτης δεν δέχτηκε την φαεινή και συγκλονιστική μου ιδέα, να φυτέψουμε ανά την Ελλάδα εκατομμύρια δενδρίλια ινδικής κάνναβης, ώστε: α) να πρασινίσει και η υπόλοιπη χώρα, β) να αποκτήσει δωρεάν και απρόσκοπτη πρόσβαση στο πλέον προσφιλές αποχαυνωτικό ακόμα κι ο τελευταίος κάτοικος της πιο ακριτικής περιοχής, και γ) να λύσουμε με αυτόν τον τρόπο ΚΑΙ το δημοσιονομικό μας έλλειμα με τις εξαγωγές μεγάλων ποσοτήτων μπάφου, μέσω του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, σε ανταγωνιστικές τιμές.

Ο Πρωθυπουργόε προφανώς φοβήθηκε της αντιδράσεις του παντοδύναμου καρτέλ καλλιεργητών (κάθε κήπος και δενδρίλιο στη χώρα μας), και ανέκρουσε πρύμνα.
Αυτή είναι η ΜΟΝΗ και ΣΚΛΗΡΗ αλήθεια, για μια μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε για τη χώρα μας.

Σας ευχαριστώ που φιλοξενήσατε τις δηλώσεις μου.(η κόρη μου θα σας τα πει η ίδια εν ευθέτω χρόνω)

sofia είπε...

Πρώτον, σε ευχαριστώ για την αναφορά, δεύτερον θα κάνω λίνγκ αυτούς που δεν έχω κάνει ακόμα,
τρίτον, έσκασα στα γέλια!!
Τελικά τα πολιτικά έχουν θέμα για γέλιο!!
ΚΑΛΗΜΈΡΑ

manetarius είπε...

φΤου! Χάσαμε το υπουργείο μέσα από τα χέρια μας!!!

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

Αυτή είναι μια άλλη προσέγγηση και με σοβαρότητα σκέψη, που τελικά ο νέος πρωθυπουργός δεν ...κατάλαβε!...


Ελπίζω να ΜΗ το μετανοιώσει στην πορεία....

Κώστας
vloutis.blogspot.com
vloutis.wordpress.com
twiter.com

aKanonisti είπε...

Μα τι πηγές έχεις???
Ακριβώς έτσι έγινε...
Αλλά δεν το μετάνιωσα.... αλοίμονο....
Εγώ μόνο σε κυβέρνηση Ψωμιάδη θα συμμετασχω... γιατί... έχω μόνο ένα, απόλυτο πάθος.....

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

wilma είπε...

Ιρλανδέ μου μήπως έπρεπε να ζητήσω κάποια πιο καλή θέση στο Ευρωκοινωβούλιο από αυτή του απλού βουλευτή?
Επειδή πάνω από όλα, όπως ξέρεις πολύ καλά, είμαι γυναίκα καριέρας (μη σου πω πορσε καρ-ι-έρα) έχω προβληματιστεί. Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είναι χαμαλίκι. Βέβαια αν είναι να έχω κι εγώ καμια βιλίτσα ρουσσόπουλου δεν χαλιέμαι, αλλά σκέφτομαι ότι θα μπορούσε να δώσει λίγο παραπάνω, σωστά?
(απολαυστικός! ευτυχώς που γύρισες!)

δεσποιναριον είπε...

Χε χε! δεν ηξερε ..δε ρωταγε. Αυτος εχασε και τωρα να τα λουστει! Οραμα και πρασιν'αλογα! :-))))))

katrine είπε...

Μιλάμε αγαπητέ μου μεγάλη επιτυχία. ΣΩΘΗΚΑΤΕ ΟΛΟΙ!! Προσωπικά είτε με το Δεσποινάριον είτε με το Sofarάκι θα τα βρίσκαμε σίγουρα. Υφυπουργός, υφυπουργός.Ότι πειτε!
Ας τρυπώσει η Dollitsa και δεν σας πειράζει αν ζαχαρώνει το Πολιτισμού
χα χα:))
Τα σέβη μου

Artanis είπε...

Αχα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα...
Καλά, ανάσα δεν παίρνω από τα γέλια...
Σ΄ευχαριστώ, πολύ πλάκα η ανάρτηση...
Καλημέρα από ΝΖ...

gskastro είπε...

Φίλε Ιρλανδέ τα προβλήματα με το κινητό μου συνεχίζονται και τώρα επεκτάθηκαν και στο PC μου. Δεν φτάνει που έχασα την ευκαιρία να γίνω υπουργός, έχασα και πολλές συνέχειες από τους φίλους blogger. Πάντως δεν σου κρύβω ότι ενώ όλοι οι άλλοι γελάνε με την ανάρτηση σου εγώ έχω καταστενοχωρηθεί. Για ένα κ…τηλέφωνο να χάσω υπουργείο! Καλά εσύ δεν μπορούσες να με πάρεις στο σταθερό αφού ξέρεις ότι το κινητό έχει πρόβλημα, αλλά τέτοιος φίλος είσαι. Λέω να σε συγχωρήσω αλλά μη μου το ξανακάνεις. Να είσαι καλά φίλε gskastro

eryx-t είπε...

Μα ποιό υπουργείο τύπου; τα έχει μπερδέψει τελείως μου φαίνεται.. Εγώ του είχα δηλώσει ότι είμαι έτοιμος να αναλάβω το υπουργείο εκτυπώσεων!

βιολιστης στη στεγη είπε...

Μα και βέβαια αρνήθηκα!
Εσένα θα σου άρεσε να σε αναγγέλουν ως Υπουργό Εσωτερικωναποκέντρωσηςηλεκτρονικηςδιακυβερνησηςκαιαγροτικηςανάπτυξης..φτούουου σκουληκομυρμηγκότρυπα!
Θα σ' άρεσε; Ε;

elf είπε...

Εγώ αρνήθηκα διότι θεώρησα πως ο τρισμέγιστος που δέχτηκε αντί εμού θα τα καταφέρει εξαιρετικά(να "διαχειριστεί" τα απύθμενα κονδύλια).

Επίσης, παιδί μου, ο ατσίδας ρεπόρτερ είναι πάντα κουτσομπόλης - με την καλή έννοια. Τι τα ανακαλύπτει όλα; Για τον εαυτό του;

Καληνύχτα!

pastaflora είπε...

Πράγματι, ομολογώ ότι πρότεινα διάφορες αισθητικές εξτραβαγκάντσες. Όπως την καθιέρωση της σαγιονάρας ως επίσημου υποδήματος στο υπουργικό συμβούλιο, αλλά και στην Επίδαυρο.

apos είπε...

Χε, χε...

ευχαριστώ εσένα, αλλά και τη Mafa που με κρατά μακριά από τις κακοτοπιές...

Χουλκ είπε...

Μα τίποτε δε σου ξεφεύγει τελικά;
Όλα τα μαθαίνεις;
Αρνήθηκα λοιπόν…. ε! όχι! , δε θα αποκαλύψω έτσι εύκολα τους λόγους.
Θα κάνω την εμπειρία μου ανέκδοτο, όπως προτείνεις, αγαπητέ και θα τα ξαναπούμε.
Μάλλον, τώρα που το σκέφτομαι, βιβλίο θα γράψω, θα εκδώσω τα απομνημονεύματά μου «Χουλκ: Οι απόρρητες συζητήσεις μιας παρ΄ ολίγον Υπουργού» (μπας και βγει και κανένα φράγκο από την ιστορία.)
Χουλκ

So_Far είπε...

Η δική μου περίπτωση ανήκει στο λήμμα: πώς δεν άλλαξε η ιστορία αυτού του τόπου εξαιτίας ενός ρώσικου ορυχείου και ενός κινητού που δεν είχε σήμα
Ευτυχώς γλίτωσα !
Την καλημέρα μου και καλή εβδομάδα

ΥΓ Για τον φίλτατο Spy, ιδανικό είναι και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ( πρώην νομίζω ) . Αυτό το ΄
αν έριχναν ένα καράβι στο μυαλό μου θα ναυαγούσε λέει τα πάντα

Theogr ο κηπουρός είπε...

Έτσι έγινε και ‘γω πολύ ευγενικά αρνήθηκα.
Δεν θα βρεθούμε αύριο, έχω κάποιες δουλειές και εγώ και δεν προλαβαίνω. Θα τα πούμε στο μπαζάρ. Να είσαι καλά.

Χρονοστιβάδα είπε...

Έτσι έγινε, μα τη Μπαναγίτσα (... αυτός ο δαιμόνιος Ιρλανδός ρεπόρτερ είναι παντού, σαν τα Jumbo, ένα πράμα) !!! :-)
Ευχαριστώ που σεβάστηκες τον κώδικα δεοντολογίας (... και του savoir vivre) και δεν αποκάλυψες τα υπόλοιπα κοσμητικά επίθετα, που συνόδευσαν την άρνησή μου :-)
Μα να μου επιβάλλει υφυπουργό την Άντζελα ? Έτσι μου 'ρθε... να να να... να του βγάλω το Tod's και να του ανοίξω το κεφάλι !!! Να να να... να του ξηλώσω το πέτο του Ferragamo και να του το δώσω να το φάει, του κιαρατά... φεραγκαμότο δηλαδή !!! :-)
Τα σέβη μου, Ιρλανδούκο !!! :-)

Silia είπε...

Ε , μα ... αγάπες μου ... είναι δυνατόν να αφήσω τον γάμο , και να πάω για ... "πουρνάρια" ;...
Τέλος πάντων , επειδή δεν είμαι και καμιά αναίσθητη ουτιδανή , τον λυπήθηκα τον καημένο τον Γιωργάκη (εγώ , Γιωργάκη θα συνεχίσω να τον λέω , ακόμη κι όταν θα γίνει και Πρόεδρος της Δημοκρατίας) και του έστειλα mail όπου του προτείνω να δώσω οδηγίες και συμβουλές , στην ... ανοργασμική την Μαριλίζα , μην και τα σκ@...σει στο Υπουργείο Υγείας , έτσι άμαθη που είναι .
------------------------
Φιλιά Ιρλανδέ .

nikiplos είπε...

Το να τριγυρνάω στην Κεντρική Ευρώπη το τελευταίο δίμηνο με έχει αποβλακώσει κι έχω χάσει επεισόδια...
Ευχαριστώ θερμά για την αναφορά του πράγματι περίεργου επεισοδίου... παρα λίγο να δεχτώ!!!
:)