Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Ευαίσθητα προσωπικά, αλλά καθόλου δεδομένα ...

Τελικά στην Ελλάδα, τίποτα δεν είναι δεδομένο.
Ιδίως αν πρόκειται για ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο!!!

Σήμερα (ή πιο σωστά χθες, αφού τώρα που γράφω αυτό το post είναι περασμένα μεσάνυχτα) έλαβα αυτήν την επιστολή, υπογεγραμμένη από τον γραμματέα της κεντρικής επιτροπής της Νέας Δημοκτατίας Λ. Ζαγορίτη:





Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η επιστολή είναι αυθεντική (επιστολόχαρο, λογότυπο, φάκελος) και δεν πρόκειται για φάρσα.
Μόλις τη διάβασα, μου γεννήθηκαν τα εξής δύο ερωτήματα:
α) Πού βρήκαν τη διεύθυνσή μου και β) με ποιο δικαίωμα τη χρησιμοποιούν ?

Από τον τρόπο που είναι γραμμένο το ονοματεπώνυμό μου στο φάκελο, μπορώ να συμπεράνω (με απόλυτη βεβαιότητα) ότι προμυθεύτηκαν τα στοιχεία μου από τον εκλογικό κατάλογο των ευρωπαίων υπηκόων του Δήμου Αθηναίων, γεγονός πολύ σοβαρό και ελέγξιμο νομικά.

Θα μπορούσε βεβαίως κάποιος να ισχυριστεί ότι το κείμενο έχει καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα (και οι διαφημιστικές εταιρείες που χρησιμοποιούν καταχρηστικά τους καταλόγους με τις διευθύνσεις, αυτό ισχυρίζονται). Ωστόσο, παραμένει το ζήτημα της προνομιακής μεταχείρισης της Νέας Δημορατίας από το Δήμο Αθηναίων, έναντι των άλλων κομμάτων, καθώς κανένα άλλο κόμμα δεν είχε τα στοιχεία των ευρωπαίων ψηφοφόρων για να μας στείλει τέτοιο γράμμα.

Δείτε λοιπόν το περιεχόμενο της επιστολής αυτής.
Επειδή το σκανάρισμα δεν είναι πολύ καλό και για να μην βγάζετε τα ματάκια σας, το αντέγραψα και σάς το παραθέτω χωρίς καμία αλλαγή (διατηρώ και τους bold χαρακτήρες ως έχουν):


Dear EU citizens, Dear friend,

On June 7, 2009, European citizens in all 27 EU member states will vote for their representatives in the European Parliament. It is an honour and a pleasure for us that you have chosen Greece to participate in this election.

Nea Democratia is the party that led Greece in the European Communities back in the late '70s, at a period when the European integration was not popular in our country. Ever since, our party has been an active member of the European People's Party, the leading centre-right political family in the European Union and, today, the largest group in the European Parliament. Our political family has provided our continent with vision and led the European integration, creating a great union of nations, a land of prosperity, democracy, peace and culture.

The relations that unite us, all European citizens, are very strong, strenthened through our common democratic tradition, our shared cultural values and our joint efforts for a peaceful coexistence of all Nations and the true respect of Human Rights.

Nea Democratia and the European People's Party call for your support, to keep our voice strong in the European Parliament. We fight for a more political Europe, in times when this is challenged, for a common combat against the crisis with policies that will not revert the continent backwards. For us the economy is not an end in itself. We believe in a society based on the individual and on freedom on one hand and on solidarity and social cohesion on the other. That is what a social market economy stands for. There can be no social cohesion and political stability without sustainable economic development.

Should you wish to learn more on our ideological principles, political platform and recent activities please visit our websites: www.nd.gr and www.epp.eu . Thank you for supporting Greece in these European elections!

Kind regards,


Lefteris Zagoritis

Και να σκεφτεί κανείς ότι στην τρίτη παράγραφο, κάνει μνεία στο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα... Αίσχος ! Πάντως είμαι αποφασισμένος να μην το αφήσω να περάσει έτσι ...

13 σχόλια:

VAD είπε...

Mημν παραπονιέσαι,έβαλες υποθήκη για...υπουργείο:))

Καλημέρα.....

Sophia Kollia είπε...

Είδες τι κάνει το Λόουερ?
Έχεις δίκιο, το έχουν παραξηλώσει όλοι!!
καλημέρα

aKanonisti είπε...

Καταλαβαίνω την οργή σου...
αλλά δεν μπορώ να μην σχολιάσω.. την φράση... που μου έκανε φοβερή εντύπωση...
"For us the economy is not an end in itself. "

Τόσο απελπισμένοι πια, που κλέβουν προσωπικά δεδομένα... και αποκυρήσουν τους νόμους της αγορας???

Μεγάλααααα ζόρια.....

:-)))

Green_revenger είπε...

Το θέμα είναι πολύ απλό φίλε Ιρλανδέ.
Σύμφωνα με συγκεκριμένη κοινοτική νομοθεσία, τα αρχεία που κρατούν δημόσιοι οργανισμοί ημεδαποί τε και αλλοδαποί (άρα και πρεσβείες ή προξενεία) είναι ΑΥΣΤΗΡΑ μη κοινοποιήσιμα.
Θα μου έκανε μεγάλη εντύπωση αν τα στοιχεία αυτά δόθηκαν από την επίσημη προξενική αρχή.
Μάλλον κάποιος υπάλληλος την έκανε την δουλειά.
Παρόλα αυτά, φυσικά και έχεις έννομο συμφέρον για ester justicia.
Κατ'αρχήν μ'ένα απλό εξώδικο προς σύσφιγξη πρωκτών. Εξώδικο που, φυσικά, θα κοινοποιείς και στη Νέα Δημοκρατία αλλά και στην Αρχή Προστασίας Κοινωνικών Δεδομένων.
Σκέψου και την κοινοποίηση προς τον Τύπο.
Κατά τα λοιπά, συμφωνώ απόλυτα και προσυπογράφω το κείμενό σου.
g r

elf είπε...

Δεν υπάρχουν προσωπικά δεδομένα, Ιρλανδέ μου. Όταν η κάθε εταιρία που πουλάει κατσαρολικά μου τηλεφωνεί στις 4 το μεσημέρι, με ζητάει με το ονοματεπώνυμό μου για να με πληροφορήσει περιχαρής ότι κέρδισα ένα κεντητό τραπεζομάντηλο, δεν θα σου στείλει γράμμα ο πωλητής του κόμματος;

Έχω τσακωθεί άπειρες φορές με άπειρους κακομοίρηδες απλούς τηλεφωνητές γι αυτό το θέμα, αλλά ξέρεις τι με εξοργίζει περισσότερο; Πως για να σταματήσει αυτό το αίσχος, πρέπει να κάνω ΕΓΩ ενέργειες, δηλ. θεωρούν δεδομένο ότι έχουν το δικαίωμα να το κάνουν.

Παρηγοροήσου: του άντρα μου πια του στέλνουν από τα κόμματα μηνύματα και στο (καρτο)κινητό!

Καλημέρα και καλό τριήμερο!

Valisia είπε...

Ωχ!Να μην σας στείλω σε αυτή την διεύθυνση κάτι που μόλις έγραψα δηλαδής ε;

Χριτς-Χρατς...

(ουφ....)

Theogr ο κηπουρός είπε...

Και ‘συ πάλι. Στην Ελλάδα είσαι όχι στην Ιρλανδία. Το παράξενο θα ηταν να ΜΗΝ έπαιρνες τέτοια γράμματα. Στα σοβαρά τώρα: Μήπως είναι καιρός να βάλουμε blogoφωνές;

irlandos είπε...

@ VaD

Λες?? Υποθήκη για υπουργείο?! Αν και δεν είμαι σίγουρος για το τι ακριβώς σημαίνει αυτό. Πάντως αν είναι να μου δώσουν κάποιο υπουργείο, θα προτιμούσα το ΥΠΕΧΩΔΕ (άντε και με το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης συμβιβάζομαι - στον αποστολέα της επιστολής να αποτανθώ ή στον ίδιο τον Καραμανλή?)



@ sofia

Καλά, εσύ ήρθες από την Κάρυστο στην Αθήνα για τα σεμινάρια του Pearson/Longman και δεν έστειλες κανένα μήνυμα ? Αύριο με τον κηδεμόνα σου, χα χα χα !!! Καλημέρα κι από μένα.



@ akanonisti

Από οργή άλλο τίποτα, αγαπητή Ακανόνιστη. Άστραψα και βρόντηξα! Θα φροντίσω όσο μπορώ να πέσει πολύ μαύρο στη νουδούλα. Και τι μαύρο! Καραμπογιά, σαν του Ζαγορίτη!!! Όπως σωστά επισημαίνεις πάντως, τραβάνε μεγάλα ζόρια εκεί μέσα.



@ green revenger

Αρχικώς, ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Και εγώ πιστεύω ότι κάποιος υπάλληλος του Δήμου Αθηναίων την έκανε τη δουλειά. Είμαι βέβαιος ότι η πηγή της πληροφόρησης των διευθύνσεων προέρχεται από τις εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους των υπηκόων των Κρατών-Μελών της Ε.Ε.
Και αυτό είναι το σκανδαλώδες: η διαρροή προσωπικών δεδομένων από έναν επίσημο φορέα του Δημοσίου! Κατά τα άλλα, δεν νομίζω ότι θέλω να βγω ανοιχτά και να δημοσιοποιήσω το θέμα επωνύμως και με εξώδικες επιστολές. "Κλεφτοπόλεμο" πάντως θα κάνω, μέσω γνωστών μου σε ΜΜΕ. Αν και εσύ θες να το προωθήσεις, πολύ ευχαρίστως.



@ elf

Δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα αγαπητή Εlf. Εδώ δεν έχουμε να απλώς κάνουμε με την πώληση κάποιων διευθύνσεων για εμπορική (ή και πολιτική) αλληλογραφία. Πολλές φορές παλαιότερα έχω πάρει γράμματα και μηνύματα εμπορικού (ή και πολιτικού) περιεχομένου, μια φορά μάλιστα και από έναν βουλευτή. Ωστόσο, αυτό το χθεσινό είναι σαφώς διαφορετικό. Εδώ έχουμε μία "καραμπινάτη" διαρροή από την υπηρεσία εκλογικών καταλόγων του Δήμου Αθηναίων, των ονομάτων των υπηκόων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι επό εκεί πήραν τα στοιχεία (ο τρόπος που είναι γραμμένο το ονοματεπώνυμό μου δεν αφήνει καμιά αμφιβολία!!
Ευχές κι από εμένα για καλό τριήμερο - εγώ εδώ θα μείνω. Έκανα τόσο κόπο να καταφέρω τελικά να ψηφίσω, που δεν μου πάει να τα παρατήσω και να φύγω.



@ valisia

Καλά, δεν πειράζει. Στείλτο μου το γράμμα και μετά να ρίξεις την ευθύνη στη διαρροή του πελατολογίου της Chanel. Θα δείξω κατανόηση...



@ Theogr

Αν είναι να "βάλουμε μπλογκοφωνές", είμαι μέσα! Άλλωστε αυτό επεδίωκα όταν αποφάσισα να κάνω post το θέμα αυτό. Αν κάποιος έχει κάποια σχετική ιδέα, ευχαρίστως τη συζητάμε!

Φιλικά,
Ιρλανδός

VAD είπε...

Σ'αυτά τα δυο ειναι η καλη μάσα;Κράτα και κανένα κοκαλάκι για μας,ε;:)))

irlandos είπε...

@ VaD

Ντάξει. Ό,τι θέτε!
Τι κοκαλάκι !?
Σκελετό ολόκληρο!

Artanis είπε...

Έχω μεγάλη περιέργεια να μάθω τί θα κάνεις...Εμένα πάλι, με βομβάρδισαν μέσω μέηλ με κάθε είδους οικολογικά "καρύδια"...
Και δεν είμαι καν εκεί...
Καλησπέρα απο ΝΖ, σε φιλώ...

irlandos είπε...

Καλώς επέστρεψες στο διαδίκτυο αγαπητή Artanis από τη χειμωνιάτικη Νέα Ζηλανδία.
Κι εγώ πήρα πολλά τέτοια spam μηνύματα από Παπανικόλα και Δημοσθένη Βεργή. Ωστόσο, το συγκεκριμένο γράμμα που δημοσιεύω σ' αυτό το post είναι τελείως διαφορετική περίπτωση!!

Ως προς το τι θα κάνω, ότι ήταν να κάνω το έκενα ήδη: Έδωσα την επιστολή σε δύο γνωστούς μου δημοσιογράφους καθώς και σε έναν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - απ' ότι μου είπαν τα χρονικά πλαίσια πριν από τις ευρωεκλογές δεν άφηναν και πολλά περιθώρια για "ξεμπρόστιασμα".

Πάντως, δεν τους ψήφισα (όχι ότι υπήρχε τέτοια περίπτωση δηλαδή...)

Φιλικά,
Ιρλανδός

Χρονοστιβάδα είπε...

Αχ, τι κρίμα να μη διαβάσω τα σχόλια πριν δώσετε την επιστολή στον βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Θα σας παρακαλούσα (...ωχ, με ρουσφέτι ξεκινάω) να του λέγατε δυο κουβέντες, εκεί πέρα, για κάποιον συμπολιτευτή του, ονόματι Μπελιβάνη, που μ' έχει τρελάνει στα μηνύματα (...δεν έχω ιδέα ποιός είναι κι απορώ που βρήκε το κινητό μου), σε βαθμό που κοντεύω να παρεξηγηθώ από το έτερόν μου ήμισυ... :-)